01.02.2010. / 17:31

Autor: Andrea Belin

3 vrste orgazma koji zadaju probleme mnogim ženama

Rijetke su pripadnice nježnijeg spola koje razumiju razliku između vaginalnog i klitoralnog orgazma, a još ih više zbunjuje pomisao da bi u isto vrijeme mogle doživjeti oba. Ne sumnjamo da će vam nakon sljedećih nekoliko rečenica stvari postati puno jasnije

Otkrijte kojoj skupini žena vi pripadateOtkrijte kojoj skupini žena vi pripadateUnatoč sve boljoj dostupnosti informacija žene još uvijek malo znaju o svojoj seksualnosti. Najčešća pitanja koja ih muče vezana su uz doživljavanje orgazma jer zaista su rijetke pripadnice nježnijeg spola koje tijekom svakog intimnog odnosa s partnerom uspiju osjetiti onaj čaroban trenutak.

Upravo zbog toga, odlučili smo vam odgovoriti na neka pitanja koja se tiču doživljavanja vrhunca. Možda će vam sljedećih nekoliko rečenica pomoći da ga osjetite već tijekom sljedećeg seksualnog odnosa!

Sve žene imaju klitoris, ali ne doživljavaju sve klitoralni orgazam

Muški spolni organ je kod nekih muškaraca prenaglašen dok je kod drugih izuzetno sićušan. Ista je situacija i sa ženskim klitorisom. Kod žena koje doživljavaju klitoralni orgazam, ovaj organ se naglo povećava dok kod žena koje ne doživljavaju ovu vrstu orgazma, cijelo vrijeme ostaje u prvotnom stanju.
Kako bi vam bilo jasnije o čemu govorimo, valja napomenuti da postoje nekoliko vrsti orgazma. Najčešće su to klitoralni, vaginalni i kombinacija oba.

1. Klitoralni orgazam
Riječ je o vrhuncu koji se doživljava u trenutku kada je pojačana stimulacija na tom organu. Dakle, te pripadnice nježnije spola žele da je sva muška pažnja usmjerena na klitoris.

2. Vaginalni orgazam
Većina žena još uvijek živi u uvjerenju da se najkritičnije točke nalaze duboko u vagini, međutim to ne mora biti istina. Te iste pripadnice nježnijeg spola smatraju da u tome ključnu ulogu ima veličina spolnog organa pripadnika jačeg spola, međutim ključni trenutak je onaj kada muškarac otkrije G-točku. Dakle, tijekom stimualacije tog dijela vagine, odnosno prelaskom muškog spolnog organa na početku vagine, žena doživljava vaginalni orgazam.

3. Dvostruki užitak
Ženama koje u isto vrijeme doživljavaju oba orgazma, seksualna energija podjednako je usmjerena na klitoris i vaginu. Uglavnom su to pripadnice ljepšeg spola koje ne razumiju razliku između te dvije vrste vrhunca.

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

registracija
25/12/07

hleuge, 02.02.10. 13:32

nema g točke...točka.


registracija
3/2/10

kmyc, 03.02.10. 00:42

Zar jos uvijek recikliraju mit o vise vrsta orgazma kod zena?! U civiliziranom svijetu vec desetljecima znaju da je to izmisljotina nesposobnih ljubavnika i da je orgazam samo jedan i nije usko lociran. I zenama i muskarcima preporucujem da pogledaju video na http://en.wikipedia.org/wiki/Clitoris pa ce nauciti i da klitoris nije samo ona mala tocka misticna za vecinu muskaraca (a i zena) kao i da ima osnove za postojanje g-podrucja koje postaje aktivno tek kad se zena dovoljno uzbudi (problem je sto vecina muskaraca to nije u stanju postici/docekati)...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika