02.02.2010. / 10:31

Autor: Hina

Akcija 'Svjetlost': Policija u BiH provodi veliku operaciju uhićenja

Neslužbeno se doznaje kako je u akciji angažirano više stotina policajaca te da je u prvim satima njezine provedbe uhićeno nekoliko desetaka osoba

Pripadnici svih policijskih agencija u BiH od jutarnjih sati provode veliku akciju uhićenja značajnog broja osoba osumnjičenih za ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti te države i širenje međunacionalne mržnje, potvrdio je u utorak glasnogovornik tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

On je medijima izjavio kako se "najveća policijska operacija u BiH od završetka rata" provodi na području Tuzlanske županije i Distrikta Brčko. Operacija ima kodni naziv "Svjetlost", a Grubešić je kazao kako su u tijeku uhićenja osoba koje se terete za ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti BiH i njegovog ustavnog poretka te širenje međunacionalne mržnje.

Grubešić nije pojasnio za kim točno policija traga i tko je uhićen u jutarnjim satima kazavši kako će pojedinosti biti objavljene po okončanju operacije.

Neslužbeno se doznaje kako je u akciji angažirano više stotina policajaca te da je u prvim satima njezine provedbe uhićeno nekoliko desetaka osoba. Prema nepotvrđenim informacijama, jedna od meta policijske akcije moglo bi biti selo Gornja Maoča poznato kao okupljalište pripadnika radikalnog vehabijskog pokreta.

Kako piše Dnevni Avaz u 'najvećoj policijskij akciji u povijesti BiH sudjeluje oko 600 policijskih službenika i više desetaka vozila i prateće opreme iz svih policijskih agencija u BiH, a na licu mjesta nalaze se glavni tužitelj i dva tužitelja Tužiteljstva BiH.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika