03.02.2010. / 13:43

Autor: Hina

Berlusconi u Izraelu: Svijet mora zaustaviti iranske nuklearne ambicije

U svom obraćanju Knessetu Berlusconi je rekao da se iranske geste dobre volje ne smiju odbaciti, ali da treba jasno reći da se neće tolerirati namjerno odugovlačenje pregovora i uzaludno trošenje vremena

Međunarodna zajednica mora zaustaviti iranske nuklearne ambicije, a rješenje leži u sankcijama i pregovorima, izjavio je u srijedu talijanski premijer Silvio Berlusconi u izraelskom parlamentu.

U svom obraćanju Knessetu Berlusconi je rekao da se iranske geste dobre volje ne smiju odbaciti, ali da treba jasno reći da se neće tolerirati namjerno odugovlačenje pregovora i uzaludno trošenje vremena.

"Međunarodna zajednica mora donijeti jasnu, nedvosmislenu i jednoglasnu odluku da neće prihvatiti da nuklearno oružje bude u rukama države čiji čelnici izjavljuju da žele uništiti Izrael, niječu postojanje holokausta i smatraju židovsku državu nezakonitom", kazao je.

Također je izjavio da islamistički terorizam nije usmjeren samo protiv Izraela i SAD-a, već protiv svih zapadnih demokracija i svih umjerenih arapskih država.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji se obratio parlamentu prije Berlusconija, govorio je o prijateljstvu svog talijanskog gosta prema Izraelu, koji je pomogao "približiti Izrael Europi".

Netanyahu je svoje obraćanje završio pričom o mladoj Talijanki koja je tijekom Drugoga svjetskog rata spasila mladu Židovku od njemačke policije u Italiji.

"Djevojčino ime bilo je Rosa, a jedan od njezinih sinova je Silvio Berlusconi", rekao je Netanyahu i time dirnuo Berlusconija do suza.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika