04.02.2010. / 10:06

Autor: Hina

"Avatar" postao najgledaniji film svih vremena

Film Jamesa Camerona dosad je ostvario bruto zaradu od 601 milijun dolara u SAD-u, time službeno postavši najunosniji američki film svih vremena, dok je na svjetskom tržištu prešao granicu od dvije milijarde dolara

Zaradivši ukupno više od dvije milijarde dolara, "Avatar" je i službeno osvojio vrh ljestvice najunosnijih filmova svih vremena u svijetu.

Film Jamesa Camerona dosad je ostvario bruto zaradu od 601 milijun dolara u SAD-u, time službeno postavši najunosniji američki film svih vremena, dok je na svjetskom tržištu prešao granicu od dvije milijarde dolara, izvijestili su u četvrtak mediji u SAD-u.

Nakon 48 dana prikazivanja, film još puni američke kino dvorane, a posljednjeg vikenda u siječnju igrao je u 3.074 kina i zaradio 31.280.029 dolara.

Ovotjedna objava da je dobio devet nominacija za Oskara, pomoći će mu da i dalje privlači publiku.

Cameron je poznat po velikim stankama između dvaju filmova. Posljednji film prije "Avatara" bio mu je "Titanik" 1997., donedavno prvi po zaradi svih vremena s 1,8 milijarda dolara.

No, legendarni redatelj, dirnut sjajnim reakcijama publike najavio je skori nastavak 3D epa o Na'vima, divovskim plavim ljudima na planetu Pandora, koji brane svoj svijet od eksploatacije Zemljana, predvođeni jednim od osvajača koji je stao na njihovu stranu. Cameron je čak naznačio mogućnost snimanja trećeg i četvrtog dijela "Avatara".

"Ja imam smjernice za Avatar 2. Znam koji mi je cilj i ne planiram veliku stanku prije nego što ponovo počnem raditi", izjavio je Cameron.

Cameron je naglasio da je uvijek želio snimiti više od jednog "Avatara", jer je toliko uložio u rekvizite i tehnologiju. Kazao je kako ne bi bila dobra poslovna odluka odustati nakon jednog filma, kada ih se može napraviti još, s puno manje novaca.

Vezane vijesti

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Izvršni direktori Googlea Larry Page i Eric Schmidt, te filmaš James Cameron, uložit će goleme iznose novca u istraživanje i eventualno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika