04.02.2010. / 15:09

Autor: Andrea Belin

Zdravstveni problemi koje možete ukloniti seksom

Glavobolja, loše raspoloženje i višak kilograma samo su neki od problema kojih se zauvijek možete riješiti čestim seksualnim odnosima. Trebate li još razloga da se odmah uputite u spavaću sobu

Seks je lijek za sve tegobeSeks je lijek za sve tegobeOdavno je poznato da je seks najbolji saveznik u borbi s viškom kilograma, a intimni trenuci s partnerom savršeni su lijek protiv mnogih bolesti.

Nedavno provedeno istraživanje Instituta New England u Massachusettsu službeno je potvrdilo da seks, naročito kod pripadnika jačeg spola, smanjuje rizik od srčanih oboljenja. No, osim srčanih, spolni odnosi uklanjaju i neke druge zdravstvene tegobe...

Blagotvorno djeluje na srce

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da muškarci koji upražnjavaju seksualne odnose najmanje dva puta tjedno imaju četrdeset i pet posto manje šanse od srčanih oboljenja za razliku od onih koji se seksaju tek nekoliko puta mjesečno ili uopće ne prakticiraju spolne odnose.

Naime, tijekom seksa dižemo ubrzano, a na taj način se podiže razina kisika u plućima. Kod žena se tijekom seksa podiže razina estrogena koji također ima blagotvoran učinak na srce.

Ublažava menstrualne tegobe

Da je seks odličan lijek protiv menstrualnih tegoba, potvrdilo je i istraživanje u kojem je sudjelovalo nekoliko tisuća žena. Pokazalo se da su pripadnicama nježnijeg spola koje redovito upražnjavaju seksualne odnose ovakvi bolovi strani pojam.

Topi masne naslage

Masne naslage i celulit neprijatelji su većine pripadnica nježnijeg spola. Ukoliko ih se želite zauvijek riješiti, vrijeme je da se počnete redovito seksati. Vitka linija i osmijeh na licu su zagarantirani.

Uklanja glavobolju

Kada žele izbjeći zabavu u spavaćoj sobi s partnerom, žene često kao izgovor koriste glavobolju. Doduše, ponekad zaista osjećaju bolove u glavi, ali umjesto za tabletom u takvoj situaciji bi se trebale prepustiti u ruke partnera jer za samo nekoliko minuta glavobolja će nestati.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika