07.02.2010. / 09:52

Autor: Hina

Ahmadinedžad upozorava da će Iran početi sam obogaćivati uran

"Još smo uvijek zainteresirani za suradnju (sa zapadom) ali ako oni žele nastaviti igrati igre s iranskom nacijom onda ćemo biti spremni samostalno obogaćivati na razinu od 20 posto", rekao je Ahmadinedžad

Iranski predsjednik Mahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad upozorio je u nedjelju da će Iran uskoro početi samostalno obogaćivati uran ako svjetske sile "nastave igrati igre" s Islamskom Republikom.

Ahmadinedžad je rekao da je iranska Organizacija za atomsku energiju spremna početi proces 20-postotnog obogaćivanja urana.

"Rekao sam dr. Salehiju da počne s proizvodnjom 20-postotnog goriva koristeći centrifuge", rekao je Ahmadinedžad u govoru koji je prenosila državna televizija. Dr. Ali Akbar Salehi na čelu je iranske Organizacije za atomsku energiju.

Iranski predsjednik dodao je, međutim, da su "vrata za komunikaciju i dalje otvorena".

"Još smo uvijek zainteresirani za suradnju (sa zapadom) ali ako oni žele nastaviti igrati igre s iranskom nacijom onda ćemo biti spremni samostalno obogaćivati na razinu od 20 posto", rekao je Ahmadinedžad na konferenciji o laserskoj tehnologiji u Teheranu. Kazao je i da je Iran sposoban obogaćivati uran koristeći lasersku tehnologiju, ali nije ulazi u detalje, prenijele su agencije.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika