08.02.2010. / 11:33

Autor: Hina

Toyota najavila povlačenje Priusa u Japanu i SAD-u zbog greške u sustavu kočenja

Nakon što su se našli na udaru kritike zbog sporog odgovora na pritužbe na niz problema u kvaliteti, uključujući i povlačenje osam milijuna vozila zbog pogreške na papučici gasa na osam modela, Toyota će povući dio vozila

U posljednje vrijeme sve se više spominju problemi kod Toyotinih automobilaU posljednje vrijeme sve se više spominju problemi kod Toyotinih automobilaJapanski automobilski div Toyota Motor povući će više od 270 tisuća hibridnih modela Prius 2010. nakon učestalih prigovora na probleme u sustavu kočenja, prenijela je japanska novinska agencija Kyodo News u ponedjeljak riječi izvora bliskog kompaniji.

Time su u Toyoti odlučili brzo reagirati na prigovore na najbolje prodavan hibridni model, nakon što su se našli na udaru kritike zbog sporog odgovora na pritužbe na niz problema u kvaliteti, uključujući i povlačenje osam milijuna vozila zbog pogreške na papučici gasa na osam modela, objavljuje dalje Kyodo.

Povlači se više od 270 tisuća vozila

Kyoto News tako izvješćuje da će Toyota početkom ovog tjedna potvrditi da povlači modele Priusa, a ta bi mjera trebala obuhvatiti 170 tisuća vozila u Japanu i daljnjih 100 tisuća u Sjedinjenim Državama.

Toyota je prošloga tjedna objavila probleme u dizajnu Priusova sustava za sprečavanje blokiranja kočnica (ABS), koji navodno može nakratko otkazati pri vožnji po neravnim površinama. Najveći svjetski proizvođač vozila nije zanijekao mogućnost povlačenja automobila.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika