09.02.2010. / 18:15

Autor: Hina

U afganistanskim lavinama deseci poginulih i više od 400 ozlijeđenih

Spasilačke službe izvukle su tijela 24 osoba, a strahuje se da je još najmanje 40 poginulih, rekao je ministar unutarnjih poslova Hanif Atmar

Spasilačke službe izvukle su tijela 24 osoba, a strahuje se da je još najmanje 40 poginulihSpasilačke službe izvukle su tijela 24 osoba, a strahuje se da je još najmanje 40 poginulihGoleme lavine na planini Hindukušu ubile su u utorak više od 60 ljudi, objavile su afganistanske vlasti, a spasilačke su službe evakuirale 400 ozlijeđenih.

Nakon višednevna snijega lavine su blokirale ulaze u 2,6 km dugačak tunel Salang na glavnoj prometnici koja povezuje glavni grad Kabul i Mazar-i-Šarif na sjeveru zemlje, a prolazi kroz opasni prijevoj kroz gorje Hindukuš na 3.400 m, javlja Reuters.

Spasilačke službe izvukle su tijela 24 osoba, a strahuje se da je još najmanje 40 poginulih, rekao je ministar unutarnjih poslova Hanif Atmar.

Smrznuli se pod snijegom

Afganistanske i koalicijske snage evakuirale su oko 430 ozlijeđenih, 180 su odvezli koalicijski helikopteri u zračnu bazu Bagram na liječenje, rekao je ministar obrane general Abdul Rahim Vardak na konferenciji za novinare u Kabulu. U druge obližnje bolnice odvezeno je još 250 ljudi.

General Kabir Adarabi, šef policije sjeverne pokrajine Baglana rekao je da su neki poginuli stradali u autima koje je prekrila lavina, a neki su se smrznuli jer je u ponedjeljak navečer bilo iznimno hladno.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai izrazio je žaljenje zbog te nesreće i "naredio vlastima da učine sve što mogu kako bi se ceste deblokirale i pomoglo onima koji su zarobljeni pod snijegom", kaže se u priopćenju iz predsjedničke palače.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika