10.02.2010. / 19:41

Autor: Hina

Parlament Republike Srpske usvojio zakon o referendumu

Bošnjački zastupnici bojkotirali su raspravu s obrazloženjem kako je provedba referenduma kako je zamišljaju vlasti Republike Srpske neustavna i protivna Daytonskom sporazumu

Milorad DodikMilorad DodikParlament Republike Srpske usvojio je u srijedu zakon o referendumu što ga je predložila vlada tog bosanskohercegovačkog entiteta.

Zakon o referendumu u parlamentarnu je proceduru upućen po hitnom postupku a tijekom glasovanja podržali su ga zastupnici vladajuće Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njezinih koalicijskih partnera.

Bošnjački zastupnici bojkotirali su raspravu s obrazloženjem kako je provedba referenduma kako je zamišljaju vlasti Republike Srpske neustavna i protivna Daytonskom sporazumu.

Oni su najavili kako će blokirati stupanje na snagu toga zakona tako što će u Vijeću naroda RS uložiti zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Zakonom nije definirano određeno pitanje koje bi bilo postavljeno na referendumu a o tome bi se entitetski parlament naknadno očitovao.

Prema zakonu, referendum je moguće organizirati ukoliko to zatraže predsjednik ili vlada RS odnosno najmanje trideset zastupnika u Narodnoj skupštini.

Referendum bi također mogao biti zatražen i na temelju zahtjeva kojega potpišu najmanje tri tisuće građana a konačnu odluku opet donosi entitetski parlament.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
17/1/10

pitman, 11.02.10. 05:28

i sta okad se odvoji onda ce Dodig sa svojim sluganom Pupovcem koji je inace uvladi RH raditi na ujedinjeu starih srpskih krajeva pa cemo imati te granice Karlovac,Karlobag Virovitca...


registracija
9/2/10

atif, 11.02.10. 07:57

E da nije Sptipe mozda bi pokusali ali ovako nesmiju trt,trt,trtaaaaaaaa,,mogu samo da laprdaju i zajebavaju,lazu svoj narod,nema od toga nista suplja prica za snimanje neke pjesme u nekoj od BG-PRODUKCIJI ,sa dodikovim lazljivim tekstom,,Hajde stipe posalji im neku medijsku cestitku


registracija
25/12/09

dragan73, 12.02.10. 16:55

....vidi Incko nista ne uradi,sta sad.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika