18.02.2010. / 07:16

Autor: Hina

Jeremić: Nitko iz Srbije neće doći na inauguraciju

"Hrvatski predsjednik donio je svoju odluku, on se odlučio za predstavnike Kosova a ne Srbije. Prema tome, te riječi čekaju promjenu, ostaje da vidimo hoće li te riječi popratiti djela", dodao je Jeremić

Vuk JeremićVuk JeremićSrbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić u srijedu je izjavio kako nitko od srbijanskih dužnosnika neće nazočiti inauguraciji novog predsjednika Hrvatske Ive Josipovića.

Nitko od srbijanskih dužnosnika neže biti na inauguraciji hrvatskog predsjednika, međutim, Srbija je spremna surađivati u svemu i želi najbolje moguće odnose s Hrvatskom "ali ne po cijenu ikakvog ponižavanja ili ne daj Bože priznavanja Kosova i Metohije", rekao je Jeremić gostujući na srbijanskoj državnoj televiziji RTS.

"To bi svakako bila posljedica ukoliko bi se ikoji predstavnik Srbije pojavio na tako organiziranoj inauguraciji. Dakle sutra neće biti nijednog predstavnika Srbije u Zagrebu", kazao je Jeremić.

O Hrvatskoj ovisi budućnost međusobnih odnosa

Komentirajući Josipovićevu izjavu da on i Hrvatska nude Srbiji ruku prijateljstva, šef srbijanske diplomacije kazao je kako je u trenutku kada se novi hrvatski predsjednik odlučivao koga će pozvati na inauguraciju, hrvatskoj strani jasno dano do znanja da neće biti srbijanskog predstavnika ukoliko ondje budu nazočni "predstavnici takozvanog Kosova".

"Hrvatski predsjednik donio je svoju odluku, on se odlučio za predstavnike Kosova a ne Srbije. Prema tome, te riječi čekaju promjenu, ostaje da vidimo hoće li te riječi popratiti djela", dodao je Jeremić.

Prema njegovim riječima, u prvom redu o Hrvatskoj ovisi hoće li u budućnosti doći do poboljšanja uzajamnih odnosa.

"Meni je žao što predsjednik Tadić ne dolazi. Mislim da je to jedna propuštena prilika da što prije započnemo dijalog", kazao je Josipović u razgovoru za beogradsku agenciju FoNet.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
24/5/09

Sharp, 18.02.10. 08:56

Sada necemo prestati plakat jedno mjesec dana... Koja arogantna budala, nevjerojatno ! Srbija EU sa njim kao ministrom nece vidjeti ni za 50 godina... ali glavno je da su samozvani lideri regije...hahaha... clovnovi regije a ne lideri !


registracija
30/9/09

davor12345, 18.02.10. 09:13

Da mi je samo znati u kojoj je ovaj vojsci služio za vrijeme onih ratova sa Srbima! Kladim se u dvista kuna da nije u nijednoj niti je bija tu! Da je jednu noć samo prespava u rovu na -10 (ne se borija) drugačije bi priča!


registracija
30/9/09

davor12345, 18.02.10. 09:16

A Kosovo su izgubili onog dana kad je pok. vožd održao onaj svoj miting na Gazimestanu, a da ne pričam o ratu 1999. A još nisam siguran da neće izgubiti i Vojvodinu!


registracija
25/12/09

dragan73, 18.02.10. 10:34

....u cemu je vas problem,jel to imate nekakv kompleks od srba....


registracija
24/5/09

Sharp, 18.02.10. 10:51

dragance73
taj kompleks ocito ima vas predsjednik i oko 9 mio. tvoje vrste.... suvremena vajnska politika, nema sta ! Samo dalje tako, pa bi mogli u paketu sa Kosovom u EU i druge asociacije...


registracija
25/12/09

dragan73, 18.02.10. 12:19

sharpicu.....jel ti stvarno mislis da je EU stalo do hrvata i srba....njima samo treba vasa i nasa zemlja i jeftina radna snaga....kolonijalizam samo ljepse upakovan....nesikiraj se za nasu vanjsku politiku,opusteno......


registracija
24/5/09

Sharp, 18.02.10. 12:52

dragance73
kolonijalizam, ma nego sta ?! Tipicne izjave nakon visegodisnje indoktrinacije sa strane vasik politikanata.... sta se onda trudite uci u EU ?! Ajde u savez sa rusima...oh pardon, pa i to je jedna vrsta kolonijalizacije, zar ne ?! Ajd onda sami protiv ostatka svijeta ! Vasa vajnska politika je u najmanju ruku nezrela, sto dalje nije niti cudno, vodi vam je 33 godsnji balavac bez ikakvog izkustva ! Racuni sljede uskoro... pa ti budi opusten ;-)


registracija
18/2/10

pipo80, 18.02.10. 17:27

Očite su razlike u shvatanju spoljnih politika: Nama EU nije cilj. Cilj su EU-standardi koje je moguće dostići i bez formalnog članstva. Odavno se na Hrvatsku čeka da usvoji paket zakona protiv organizovanog kriminala koji mi imamo već dve godine. Samo su još HR i MNE sklonište za krimose. Vi sebe vidite u EU po svaku cenu a mi EU vidimo kao sredstvo za postizanje određenih standarda. To je razlika. Vi ćete verovatno uskoro ući tamo, ali bićete kao Bugarska ili Rumunija. 13. prase. Očigledno je da se rat vodio u Hr. Ostale su frustracije. Da li ćete ikad staviti taj ustaški nož za pojas, kao što smo mi četnički???


registracija
11/2/10

vlora, 18.02.10. 22:52

Jasno je da Jeremic bolesno poremecen zbog Hrvastke odluke, i mogu reci Jeremicu i Srbiji da Hrvatska ne brine o Srbiji biti prisutna na inauguraciji novog predsjednika Hrvatske Ive Josipovića. Izgleda da Srbiji nije jos jasno da Hrvatska ne deli isto misljenje sa Srbijom i da treba podsetiti Jeremica da Srbija je ta koja je ratovala sa Hrvatskom, Srbija je ta koja je htela da okupira Hrvatsku.


registracija
18/2/10

pipo80, 19.02.10. 00:29

Srbija nije ratovala. Ratovao je srpski narod koji je po ustavu R Hrvatske imao ista prava u Hrvatskoj kao i hrvatski narod. Dakle, oba su bila konstitutivna, a onda je država proterala 1 od ta 2 i izbacila ga iz ustava. Čisto da te potsetim kako je tekao rat...


registracija
11/2/10

vlora, 19.02.10. 20:39

Ako Tadic ne zeli da bude presednik Srbije, i nema postovanja za Srbiju nego izigrava ignoranciju (ne znati) nema problema, Sejdiu moze da ga zameni i bude prisutan na inauguraciji novog predsjednika Hrvatske Ive Josipovića kao presednik Kosova i Srbije. Moje srdacne cestitke Presedniku Hrvatske Ive Josipovica.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika