18.02.2010. / 13:25

Autor: Hina

Brammertz: Mladić profesionalan koliko i oni koji ga gone

Brammertz nije želio nagađati kada će Mladić biti uhićen, ali je uvjeren da se skriva u Srbiji

Serge BrammertzSerge BrammertzBivši vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić "jednako je profesionalan kao i oni koji ga gone", ocijenio je u četvrtak Serge Brammertz, glavni tužitelj Međunarodnog suda za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije (ICTY).

"Jednako je profesionalan kao i oni koji ga gone. Polazimo od načela da nije sam", rekao je Brammertz za nizozemski dnevnik Volkskrant.

"Mladić je general, on zna način rada obavještajne službe i prema tome može reagirati", ističe tužitelj u intervjuu.

Danas ima više političke volje za hvatanjem Mladića

"Sada točno znamo gdje je Mladić bio prije tri-četiri godine. Prilike da ga se uhiti bile su propuštene", rekao je Brammertz i ocijenio da za to "nije bilo političke volje".

Otkako je 2008. srbijanski predsjednik postao Boris Tadić, "nove osobe djeluju u tajnim službama", rekao je Brammertz i ocijenio da "danas možda ima manje informacija o točnim mjestima (gdje bi se Mladić mogao nalaziti), ali ima više političke volje".

Glavni haaški tužitelj nije želio nagađati za koliko bi vremena Mladić mogao biti uhićen, no kazao je: "Samo mogu reći da nema nijednog razloga ne vjerovati da je on u Srbiji."

Za ratne zločine, zločine protiv čovječanstva i genocid tijekom rata u Bosni i Hercegovini (1992.-1995.) ICTY je 1995. optužio danas 67-godišnjeg Mladića i njegovo neizručenje velika je zapreka na putu Srbije prema Europskoj uniji.

Mladić je jedan od zadnjih traženih bjegunaca uz Gorana Hadžića (51), bivšeg vođe hrvatskih Srba optužena za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti tijekom rata u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 19.02.10. 14:20

"Sada točno znamo gdje je Mladić bio prije tri-četiri godine." Bravo budaletino blesava! Ja znam točno gdje je bio kad je organiziral klanje u Srebrenici i tada isti tvoji Europljani nisu imali političke volje uhititi ga, a bil je s njima u društvu! Marš idiote licemjerni!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika