18.02.2010. / 17:51

Autor: Boris Bilas

Primopredaja na Pantovčaku: 'Odlazim zadovoljan jer je Hrvatska u pravim rukama'

"Mesić odlazi s mjesta predsjednika Republike, ali ne odlazi iz Hrvatske. Ostati će važan moralni i politički autoritet i važan faktor u zemlji. Mislim da je njegov doprinos razvoju demokracije u Hrvatskoj izuzetan" rekao je predsjednik Ivo Josipović

Ivo Josipović i Stjepan Mesić (Foto: Hina/POOL)Ivo Josipović i Stjepan Mesić (Foto: Hina/POOL)Posljednji čin današnje inauguracije novog predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića odigrao se na Pantovčaku gdje je stari predsjednik Stjepan Mesić predao vlast svom nasljedniku.

Prije nego što je i službeno predao vlast Mesić je novinarima kazao kako će neko vrijeme biti odsutan iz politike jer će posjetiti sestru u Francuskoj koju nije vidio već deset godina. Nakon toga Mesić je novinarima pokazao i sat koji je dobio na poklon od djelatnika na Pantovčaku, te je u svom stilu kazao kako je taj sat skuplji od Sanaderovog.

"Budite dobri kao što ste bili i meni", kazao je predsjednik Stjepan Mesić opraštajući se od svojih suradnika na Pantovčaku te je dodao kako će posjetiti klub svojih obožavateljica iz Biograda koje su ga pozvale na brod, našalivši se da će to biti izvrsno jer, će biti jedan muškarac i 40-ak žena.

Nakon kratkog razgovora u četiri oka Mesić i Josipović zaboravili su na obavezu prema medijima te su krenuli prema izlazu iz zgrade. Tek na intervenciju protokolarnog osoblja izašli su pred novinare te su se kratkim izjavama obratili javnosti.

"Izbori su, kao što znamo, provedeni na najvišem civilizacijskom nivou i time možemo biti zadovoljni jer nam je to vrijedna legitimacija u Europi i svijetu. Dobili smo predsjednika koji će sigurno štititi Ustav i provoditi hrvatske zakone, kao što je i sam rekao u jednom sjajnom govoru. Odlazim zadovoljan jer je Hrvatska u pravim rukama", rekao je Mesić, dok mu se njegov nasljednik zahvalio na svemu što je učinio u proteklih deset godina.

"Mesić odlazi s mjesta predsjednika Republike, ali ne odlazi iz Hrvatske. Ostati će važan moralni i politički autoritet i važan faktor u zemlji. Mislim da je njegov doprinos razvoju demokracije u Hrvatskoj izuzetan" rekao je predsjednik Ivo Josipović.

I Mesić i Josipović izrazili su zadovoljstvo načinom na koji je primopredaja izvršena.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
9/9/09

thor, 18.02.10. 18:57

Da, istina je: iz ruku UDBE, hrvatska je prešla u ruke UDBE! To je ta pravDA!


registracija
21/1/10

seemann, 18.02.10. 19:11

Sve cestitke novom predsedniku!... Da su ljudi kao sto je Josipovic bili na vlasti u Srbiji i Hrvatskoj krajem 80-tih- sve bi bilo daleko drugacije i civilizovanije...


registracija
9/8/09

vinko12, 18.02.10. 23:20

kako se smjenjuju kao u pravom komunizmu - stari boljsevik i udbaska sirovina na mladjeg udbaskom skolovanog muzikanta. Komunisticka okupacija hrvata od vlastitih okupatora se nastavlja. Hrvati su kroz 50 godisnji komunizam otupili i postali komunjarski mazohisti pa im okupacija vise ne smeta. Uzivaju u praznim obecanjima i udbaskoj kontroli kao u modernijem orvelovom izdanju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika