21.02.2010. / 18:32

Autor: Hina

Autocesta Ljubljana-Bregana bi trebala biti dovršena do turističke sezone

Direktor Renaultove podružnice "Revoz" u Novom Mestu Aleš Bratož rekao je da gospodarstvo tog dijela Slovenije zbog nedovršene autoceste zadnjih godina trpi štete

Autocesta bi napokon povezala Ljubljanu i ZagrebAutocesta bi napokon povezala Ljubljanu i ZagrebDo početka ovogodišnje turističke sezone po planu bi trebala biti dovršena autocesta koja se iz Ljubljane spaja s graničnim prijelazom Bregana, no sve ovisi i o vremenskim prilikama koje ne dopuštaju brže dovršenje dvadesetak kilometara trase kod mjesta Trebnje, javili su u nedjelju slovenski mediji.

Na gradilištu zadnjeg dijela prometnice sjever-jug čije se dovršenje zadnjih godina odgađalo zbog neriješenih imovinsko-pravnih i drugih odnosa na nekoliko mjesta trase završeni su zemljani radovi i veći dio građevinskih objekata, a položen je i veći dio asfaltne površine, javila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Štete zbog nedovršene autoceste

Na reakcije jakih gospodarskih tvrtki u Novom Mestu kako je s radovima potrebno požuriti, u agenciji za autoceste DARS navode da se i sami trude da se radovi što brže odvijaju, ali da je to ovisno i o prestanku zime i niskih temperatura, te da rok za završetak neizgrađene dionice i dalje ostaje 30. lipnja ove godine.

Direktor Renaultove podružnice "Revoz" u Novom Mestu Aleš Bratož rekao je da gospodarstvo tog dijela Slovenije zbog nedovršene autoceste zadnjih godina trpi štete i da ne vidi razloge zašto se rokovi koji su postavljeni za dovršetak preostalog dijela autoceste ne bi mogli ispoštovati.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika