21.02.2010. / 20:09

Autor: Hina

Francuska razmišlja o priznanju Palestinske države prije kraja pregovora

Francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner je francuskom listu Journal du Dimanche rekao da je "privučen" idejom međunarodnog priznanja palestinske države i prije no što se dovrše pregovori o njenim granicama

Francois FillonFrancois FillonFrancuska razmatra priznavanje palestinske države i prije no što se zaključe pregovori o njenim granicama kako bi pokrenula bliskoistočne mirovne pregovore, rekao je u nedjelju francuski premijer Francois Fillon.

Francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner je francuskom listu Journal du Dimanche rekao da je "privučen" idejom međunarodnog priznanja palestinske države i prije no što se dovrše pregovori o njenim granicama.

Kouchnerov prijedlog pokazuje francusku spremnost "da se ubrza mirovni proces, poduzmu inicijative koje će pokrenuti pregovore na čiji se početak predugo čeka", rekao je Fillon na konferenciji za tisak u Jordanu.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i Fillon planiraju se sastati u ponedjeljak u Parizu s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Vezane vijesti

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video koji je objavila izraelska grupa za ljudska prava prikazuje, kako se čini, naseljenike kako pucaju na skupinu palestinskih prosvjednika dok… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika