21.02.2010. / 22:49

Autor: Ivica Medo, Totalsport

ZOI, Kostelić: Srebro je sjajan uspjeh, ali mogu osvojiti još koju medalju

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je drugu olimpijsku medalju u karijeri. Sve je isto kao u Torinu 2006. godine: srebrna medalja u superkombinaciji

Ivica Kostelić (Reuters)Ivica Kostelić (Reuters)Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je drugu olimpijsku medalju u karijeri. Sve je isto kao u Torinu 2006. godine: srebrna medalja u superkombinaciji.

Zlatnu medalju je uzeo Bode Miller, prvu takvog sjaja u karijeri, dok je treći na kraju bio Švicarac Silvan Zurbriggen.

- Ne mogu govoriti. Kada sam vidio da sam sedam stotinki ispred Zurbriggena znao sam da je to to. Njega sam se bojao, Zurbriggena sam se najviše bojao - govorio je Kostelić hvatajući dah i nastavio:

- Pun sam dojmova, stvarno. Ovo je strašno, strašan rezultat. Spust je bio odličan i znao sam od starta da sam u krugu favorita. Ali, nakon spusta sam znao da dolazi moje vrijeme, slalom je moja disciplina. Neki će možda reći da sam mogao osvojiti zlato, ali skijanje je sport u kojem odlučuju stotinke, jedan mala pogreška može te stajati medalje. Treba tu i puno sreće, ona odlučuje hoće li biti zlato, srebro i bronca. Ja sam prezadovoljan srebrom i zato što sam je uspio obraniti, a to je najteže u sportu. U Torinu sam bio autsajder, a ovdje favorit, što je puno teže. Pokazao sam da Hrvati mogu dobro braniti uspjehe.

Nakon ulaska u ciljnu ravninu Kostelić je nekoliko minuta ležao na snijegu.

- Svaki sportaš je najsretniji kad pogleda na semafor i shvati da je ostvario rezultat kojem se nadao. Legao sam na snijeg kako bi što duže pamtio taj trenutak.

Spomenuo je i zlatnoga Millera.

- Bilo mi je drago što sam mu čestitao, njegovo prvo zlato u karijeri. Mnogo toga smo prošli zajedno, on zaslužuje biti prvi.

Na redu su veleslalom i slalom.

- Ovom medaljom pao mi je veliki teret s leđa. Sad ću puno opuštenije skijati, a kad tako skijam onda sam najopasniji. Vidjet ćemo što će biti, ali vjerujem da mogu do još jedne medalje - rekao je Kostelić.

Natko Zrnčić-Dim, koji je osvojio 20. mjesto, nakon svega je rekao:

- Oduševljen sam Ivicom, slavim s njim ovu medalju. Moj nastup? Napadao sam slalom koliko god sam mogao. Dogodile su se greške, ali to je normalno. No, zadovoljan sam jer sam dao sve od sebe u obje discipline.

Vezane vijesti

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Andre Myhrer, 29-godišnji švedski skijaš, osvojio je mali Kristalni globus u slalomu ove sezone Svjetskog kupa. U posljednjoj utrci godine doslovno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika