26.02.2010. / 07:56

Autor: Hina

Nakon akcije 500 specijalaca sud u BiH ukinuo pritvor vehabijama

U policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči izvedenoj 2. veljače, u kojoj je sudjelovalo više od 500 pripadnika snaga reda uhićeno je sedam osoba i jedan hrvatskih državljanin albanskog podrijetla koji je izručen Hrvatskoj

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaSud Bosne i Hercegovine ukinuo je u četvrtak pritvor sedmorici pripadnika radikalne islamske skupine vehabija uhićenih u policijskoj akciji u BiH, a koje se sumnjiči da su planirali izvesti kaznena djela kojima bi se ugrozila teritorijalna cjelovitost BiH te izazvala rasna i vjerska mržnja, priopćili su iz Suda BiH.

Sud BiH prihvatio je prigovore obrane te ukinuo pritvor sedmorici uhićenih u mjestu Gornja Maoča kod Brčkog naloživši im da predaju osobne dokumente i putne isprave.

Zabranjena im je međusobna komunikacija kao i sudjelovanje na javnim skupovima, a istraga se nastavlja, navodi se u priopćenju.

U policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči izvedenoj 2. veljače, u kojoj je sudjelovalo više od 500 pripadnika snaga reda uhićeno je sedam osoba i jedan hrvatskih državljanin albanskog podrijetla koji je izručen Hrvatskoj. Zaplijenjeno je više komada oružja i streljiva.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
25/12/09

trta333, 26.02.10. 09:11

Koja lakrdija od suda,a koje su još smešnije izrečene mere.Zabrana medjusobnog komuniciranja.Ne piše jesu li im dali i službene pratioce,da zabavljaju ove bradonje.Da nisam vidio ovu sliku ne bi znao da i zeleni imaju četnike.Ma nikakva odluka suda,nego naredjenje šefova iz Saudijske Arabije da ih puste.Onaj ko plaća,taj i odredjuje pravila igre.Nije napisano da li su im se ovi iz suda i izvinule pre puštanja iz zatvora.Nisam pročitao da li je jedna od mera bila i da ove bradonje naprave priredbu za onog visokog predstavnike EU Valentina Incka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika