02.03.2010. / 13:59

Autor: Nacionalova redakcija

Konačna pobjeda Janukoviča: Raspad vlade Julije Timošenko

Trenutno je ukrajinski parlament sastavljen od tri bloka, onaj Julije Timošenko, drugi povezan s bivšim predsjednikom Juščenkom i posljednji koji vodi sam predsjednik parlamenta Volodimir Litvin. Analitičari napominju da dok Timošenko predsjeda vladom, njezini protivnici, i predsjednik, će se nalaziti u bezizlaznom položaju

Julija TimošenkoJulija TimošenkoPad vladajuće koalicije premijerke Julije Timošenko potvrdio je predsjednik ukrajinskog parlamenta Volodimir Litvin. U objašnjenu navodi kako koalicija nije uspjela prikupiti dovoljno potpisa zastupnika za većinu u parlamentu koji bi trebao održati glasovanje o nepovjerenju vladi.

"U skladu s ukrajinskim ustavom... objavljujem da je vladajuća koalicija u parlamentu prestala s radom, " rekao je Litvin.

Novi predsjednik, Janukovič izrazio je želju za formiranjem nove koalicije ili objavom prijevremenih izbora.

Janukovič je pobjednik predsjedničkih izbora u veljači, što je Timošenko odbila prihvatiti optužujući ga za krivotvorenje glasačkih listića. Obećala je nastaviti s radom u ulozi premijerke iako se čini da ju je dio saveznika napustio.

Trenutno je parlament sastavljen od tri bloka, onaj Julije Timošenko, drugi povezan s bivšim predsjednikom Juščenkom i posljednji koji vodi sam Litvin. Janukovičeva stranka je bila do sada u opoziciji a sada je vidjela mogući prolaz u vladu.

Analitičari napominju da dok Timošenko predsjeda vladom, njezini protivnici, i predsjednik, će se nalaziti u bezizlaznom položaju, javlja BBC.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika