03.03.2010. / 17:36

Autor: Hina

U Beogradu umro književnik Momo Kapor

Autor je brojnih romana i zbirki priča, kao i velikog broja dokumentarnih filmova i televizijskih emisija, a po njegovim scenarijima snimljeno je nekoliko dugometražnih filmova. Njegov najpoznatiji film je "Valter brani Sarajevo"

Momo KaporMomo KaporMomo Kapor, jedan od najpoznatijih srbijanskih pisaca, novinar i slikar, preminuo je u srijedu u bolnici u Beogradu, javljaju beogradski mediji.

Kapor je rođen u Sarajevu 1937., a veći dio života proveo je u Beogradu.

Diplomirao je slikarstvo 1961. na beogradskoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Kapor je 1975. objavio svoj prvi roman, nakon čega se bavio uglavnom pisanjem.

Autor je brojnih romana i zbirki priča, kao i velikog broja dokumentarnih filmova i televizijskih emisija, a po njegovim scenarijima snimljeno je nekoliko dugometražnih filmova. Njegov najpoznatiji film je "Valter brani Sarajevo", a romani "Una" i "Knjiga žalbi" ekranizirani su.

Poznat je i po djelima "Foliranti" i "Beleške jedne Ane". Njegova su djela prevođena na više jezika. Tijekom rata Kapor je javno podupirao ekstremnu nacionalističku struju u srpskoj politici.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
25/12/09

trta333, 03.03.10. 21:49

Veliki umjetnik,pisac ,boem...Za svoj životni vijek proživio je nekoliko života i svaki je bio roman za sebe.Čovjek sadržajne priče i zvonkog osmjeha.NEKA MU JE VJEČNA SLAVA.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika