05.03.2010. / 16:25

Autor: Hina

U Sarajevu više tisuća prosvjednika zbog Ganićeva uhićenja

Ganićev pravni savjetnik Damir Arnaut iz Londona je izjavio za federalni radio da je viši sud odgodio raspravu o puštanju Ganića iz pritvora

Ejup GanićEjup GanićViše tisuća osoba prosvjedovalo je u petak u Sarajevu ispred veleposlanstava Velike Britanije i Srbije, tražeći puštanje na slobodu ratnog člana predsjedništva BiH Ejupa Ganića, koji je uhićen u Londonu.

Ganića je uhićen u Londonu na temelju zahtjeva Srbije za njegovim izručenjem zbog njegove uloge na početku rata.

Prosvjednicima, čije su okupljanje organizirale udruge veterana Armije BiH, priključilo se i više stotina građana i studenata koji studiraju na sarajevskom sveučilištu kojemu je Ganić rektor, izvijestio je Radio Federacije BiH.

Uz jake policijske mjere zaštite, prosvjednici su pred britanskim veleposlanstvom izrazili nezadovoljstvo odlukom vlasti u Londonu da uhite Ganića i zadrže ga u pritvoru.

Njihovi predstavnici poručili su da traže hitno oslobađanja Ganića i izrazili nadu da je riječ o pogrešci a ne pravnome podmetanju ratnom članu predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nakon okupljanja pred veleposlanstvom Velike Britanije, prosvjednici su otišli pred veleposlanstvo Srbije.

Ganićev pravni savjetnik Damir Arnaut iz Londona je izjavio za federalni radio da je viši sud odgodio raspravu o puštanju Ganića iz pritvora.

Ganić je pritvoren u ponedjeljak u Londonu nakon što je pokušao otputovao iz Velike Britanije. Srbijanske vlasti zatražile njegovo izručenje jer ga terete za zločine nad pripadnicima JNA tijekom 1992.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika