09.03.2010. / 11:28

Autor: Hina

Biden prenio Izraelu da je SAD predan zajedničkoj sigurnosti

Američki potpredsjednik Joe Biden, koji je doputovao u Izrael u ponedjeljak, najviši američki dužnosnik koji posjećuje Izrael i Zapadnu obalu otkako je predsjednik Barack Obama preuzeo dužnost u siječnju

Joe BidenJoe BidenAmerički potpredsjednik Joe Biden rekao je u utorak kako je Washington predan izraelskoj sigurnosti, dodajući da dogovoreni nastavak izraelsko-palestinskih pregovora pruža pravu priliku za mir.

"Mislim da se nalazimo u trenutku u kojemu se pruža stvarna prilika", izjavio je Biden na sastanku s izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom.

Također su razgovarali o iranskoj nuklearnoj prijetnji i Biden je uvjeravao Peresa da SAD čvrsto stoji uz Izrael što se tiče njegove sigurnosti.

Biden, koji je doputovao u Izrael u ponedjeljak, najviši američki dužnosnik koji posjećuje Izrael i Zapadnu obalu otkako je predsjednik Barack Obama preuzeo dužnost u siječnju.

Njegov posjet odvija se istodobno s posjetom američkog posebnog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella, koji pokušava šo prije pokrenuti neizravne pregovore između Izraela i Palestinaca.

Biden će se sastati u srijedu s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika