10.03.2010. / 07:58

Autor: Andrea Belin

Čaša vina dnevno pomaže ženama pri mršavljenju

Znanstvenici su dokazali da pripadnice nježnijeg spola koje svakodnevno uživaju u čaši vina nisu sklone debljanju za razliku od svojih vršnjakinja koje redoviro ispijaju neke druge napitke

Nemojte pretjerivatiNemojte pretjerivatiPremda mnogi još uvijek žive u u vjerenju da je alkohol jedan od najvećih uzročnika gojaznosti, istraživanje koje su proveli američki znanstvenici pokazalo je da se žene koje svakodnevno uživaju u čaši kvalitetnog vina mogu pohvaliti vitkom linijom tijela, za razliku od svojih vršnjakinja koje uživaju u ispijanju sokova i nekih drugih napitaka.

Kao primjer znanstvenici su naveli Francuskinje i Talijanke za koje se zna da redovito ispijaju vina, a isto tako je poznato kako dobro izgledaju, odnosno nisu sklone debljanju.

Ovo istraživanje provodili su trinaest godina i to na ženama starijim od trideset i devet godina.

Doduše, gotovo sve su dobile na težini, međutim najmanje kila prikupile su one pripadnice ljepšeg spola koje su priznale da su redovito ispijale vino.

Stručnjaci iz bostonske bolnice Brigham and Woman's upozoravaju da situacija s drugim alkoholnim pićima i pivom vjerojatno nije ista.

Vezane vijesti

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

"Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda, a vina u Međimurju su sjajna" rekao je predsjednik Repulike Ivo Josipović u Štrigovi prilikom posjeta… Više

Komentari

registracija
30/6/05

astajcic, 10.03.10. 10:47

A butelja je dobra za seksić!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika