10.03.2010. / 14:40

Autor: Martina Čizmić

IBM predstavio inicijativu "Lotusphere" za suradnju putem informacijskog oblaka

Iako se slične opcije već nalaze na internetu, IBM-ov LotusLive omogućava sigurnu razmjenu podataka, selektivan dostup do dokumenata, video i audio konferencije, ali i praćenje napretka u izradi projekata

IBM je na svojoj konferenciji "Lotusphere dolazi k vama" predstavio planove za razvoj kolaboracijskih tehnologija koje će tvrtkama omogućiti smanjenje troškova poslovanja, povezati ljude i informacije, poboljšati učinkovitost zaposlenika i potaknuti na nove poslovne prilike.

Cilj je IBM-a razviti softver koji će omogućiti suradnju među suradnicima koji su međusobno udaljeni stotinama kilometara i u pokretu putem LotusLive softvera koje će prilagoditi korištenju na mobilnim uređajima. Time će omogućiti da poslovni suradnici bilo gdje i bilo kada razmjenjuju informacije putem 'cloud computinga'.

Unapređivanje softvera prilagođeno ritmu korisnika

"IBM-ovi korisnici žele tehnološki temelj koji je lako unapređivati ritmom kojeg sami odaberu" rekao je Manfred Stadler, specijalist za softver Lotus za srednju i istočnu Europu. "IBM im omogućuje brzi pristup inovacijama koje će klijentima biti isporučene na takav način da će iz njih moći uzimati one dijelove koji su im potrebni, kad su im potrebni - bilo na samom mjestu uporabe ili u cloud okruženju. Isto tako, klijenti žele stručno vodstvo. Svaka industrija ima jedinstvene uloge i radne obrasce koji su opterećeni ustanovljenim normama i nemogućnošću pronalaženja pravog stručnjaka, informacije ili alata potrebnog da se posao dovrši što je brže moguće. Tvrtke pitaju kako mogu osloboditi ljude od tih čvrsto ukorijenjenih organizacijskih barijera koje ih sprečavaju u postizanju poslovnih rezultata, i kako mogu ostvariti najveći mogući utjecaj na poslovanje."

Klijenti sami mogu odabrati koje će mogućnosti unutar LotusLivea koristiti te ih plaćati ovisno o tome koliko ih koriste. Na taj način IBM omogućava kontrolu troškova i korištenje svoje platforme tvrtkama, bez obzira na njihovu veličinu.

Iako se slične opcije već nalaze na internetu, IBM-ov LotusLive omogućava sigurnu razmjenu podataka, selektivan dostup do dokumenata, video i audio konferencije, ali i praćenje napretka u izradi projekata.

Vezane vijesti

Bryner: Budućnost poslovanja je na društvenim mrežama

Bryner: Budućnost poslovanja je na društvenim mrežama

Zvuči gotovo nevjerojatno ali trenutno u svijetu više od 845 milijuna ljudi koristi društvenu mrežu Facebook, a više od 350 milijuna Twitter. To su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika