11.03.2010. / 09:52

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Nezadovoljni novinarima: Povratak marksističkih teorija u kineske škole

"Drugovi koji će raditi na prvim crtama moraju naučiti socijalističke teorije s kineskim karakteristikama kao i marksističko gledanje na vijesti te etiku medija i stav komunističke partije o vijestima i propagandi", objasnila je djelatnica uprave za medije i izdavaštvo Li

Karl Marx (Foto: Wordpress)Karl Marx (Foto: Wordpress)Kineska vlast vratila je u novinarske škole marksističke i komunističke teorije novinarstva čime se pooštravaju kriteriji za dobivanje diploma, javlja South China Morning Post.

Zamjenica direktora uprave za medije i izdavaštvo Li Dongdong izjavila je kako neki novinari štete ugledu kineskog novinarstva jer nisu dobro školovani.

"Drugovi koji će raditi na prvim crtama moraju naučiti socijalističke teorije s kineskim karakteristikama kao i marksističko gledanje na vijesti te etiku medija i stav komunističke partije o vijestima i propagandi", objasnila je Li promjene u sustavu strukovnog školovanja.

Cenzura u novinarstvu jedan je od važnijih problema koji zapadne zemlje zamijeraju Kini, no još uvijek se čeka komentar SAD-a i EU-a na odluku kineske vlasti o uvođenju marksističkih i komunističkih teorija u školske klupe.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika