11.03.2010. / 11:00

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

'Stabilnost i reforme': Nova koalicija u Ukrajini, premijer Mikola Azarov

Predsjednik parlamenta Volodimir Litvin rekao je da je sastavljena nova koalicija, nazvana "Stabilnost i reforme", od 235 zastupnika na temelju sporazuma koji su potpisali čelnici Stranke regija, Komunističke partije i Litvinovog bloka

Ukrajinski parlament (Foto: Reuters)Ukrajinski parlament (Foto: Reuters)Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič imenovao je novu koalicijsku vladu i novog mandatara Mikolu Azarova, bivšeg ministra financija, prenose ruski i ukrajinski mediji.

Nova parlamentarna koalicija sastavljena je u Vrhovnoj Radi Ukrajine, a premijer Azarov bliski je saveznik predsjednika Janukoviča, izjavio je jedan zastupnik iz redova Janukovičeve Stranke regija.

Rus će pričati ukrajinski

Predsjednik parlamenta Volodimir Litvin rekao je da je sastavljena nova koalicija, nazvana "Stabilnost i reforme", od 235 zastupnika na temelju sporazuma koji su potpisali čelnici Stranke regija, Komunističke partije i Litvinovog bloka. Ukrajinski parlament ima ukupno 450 zastupnika.

Mikola Azarov, 62-ogodišnji (62) bivši potpredsjednik vlade, rođen je u Rusiji i nedavno je izjavio da će, ako bude izabran za premijera, govoriti "ukrajinskim jezikom te da će cijela ukrajinska vlada govoriti ukrajinski".

Vezane vijesti

Mjesec i pol dana od izbora Srbija još uvijek bez vlade

Mjesec i pol dana od izbora Srbija još uvijek bez vlade

U Srbiji se ni mjesec i pol dana od parlamentarnih izbora ne nazire dogovor parlamentarnih stranaka o novoj vladi, a još se manje zna tko će je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika