11.03.2010. / 11:19

Autor: Hina

Informacijska blokada Grčke: Paraliziran promet, ugašeni mediji

Zbog štrajka će biti zatvorene škole, dok će banke i velike tvrtke raditi skraćeno. Javne bolnice su otvorene, ali rade s manjim brojem osoblja. Zemlja je i u informacijskoj blokadi zbog štrajka novinara radija i televizije

Grčka je u četvrtak ponovo paralizirana zbog općeg štrajka, drugi put u petnaest dana, kojeg su zbog strogih mjera štednje organizirali veliki središnji sindikati, javlja AFP.

Od ponoći je paraliziran zračni i pomorski promet, a željeznički promet je uvelike poremećen. U Ateni je u funkciji samo jedna linija podzemne željeznice i to samo zato da bi se prosvjednici mogli sredinom dana okupiti na prosvjedima. Ostali gradski prijevoz, tramvaji i autobusi, također je paraliziran.

Prosvjedi se šire do Soluna

Prosvjedi su predviđeni i u ostalim grčkim gradovima , posebice u Solunu, drugom po veličini grčkom gradu.

Prosvjed su za četvrtak najavili i policajci, vatrogasci i obalna straža, a trebali bi se okupiti ispred ravnateljstva policije.

Zatvorene škole

Zbog štrajka će biti zatvorene škole, dok će banke i velike tvrtke raditi skraćeno. Javne bolnice su otvorene, ali rade s manjim brojem osoblja. Zemlja je i u informacijskoj blokadi zbog štrajka novinara radija i televizije. Nacionalna agencija ANNa je obustavila svoju emisiju na 24 sata, a u petak neće izaći ni novine.

Sindikati su bili u štrajku 24. veljače te prošlog petka, kada je socijalistička vlada u parlamentu izglasala stroge mjere štednje zbog financijske krize.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika