12.03.2010. / 10:43

Autor: Hina

Silajdžić kritizira britanske vlasti zbog postupanja prema Ganiću

Viši sud u Londonu jučer je iz pritvora pustio ratnog člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića uz jamčevinu od 300.000 funti te stroge mjere nadzora. U međuvremenu se očekuje odluka nadležnoga suda koji će odlučiti o zahtjevu srbijanskih vlasti za Ganićevo izručenje Srbiji

Haris SilajdžićHaris SilajdžićPredsjedatelj Predsjedništva BiH Haris Silajdžić susreo se u četvrtak u Londonu s ministrom vanjskih poslova Velike Britanije Davidom Milibandom kojem je izrazio zamjerke na odnos tamošnjih vlasti prema ratnom članu BiH Predsjedništva Ejupu Ganiću koji je jučer pušten iz pritvora, priopćeno je u petak iz Silajdžićeva ureda.

Silajdžić je ocijenio da su prigodom uhićenja i zadržavanja u pritvoru prekršena prava Ganića kao i Bosne i Hercegovine koja proizilaze iz Bečke konvencije o konzularnim odnosima.

"Ganić nije bio obaviješten o svom pravu da kontaktira konzularne predstavnike Bosne i Hercegovine, dok su i njegovi eksplicitni zahtjevi za takvim kontaktima bili odbijeni. Ovakav tretman predstavlja izravno kršenje Bečke konvencije", navodi se u priopćenju iz ureda bošnjačkog člana BiH Predsjedništva.

Ministar Miliband je istaknuo da će vlasti Velike Britanije provesti punu istragu o svim detaljima oko Ganićeva zadržavanja u pritvoru.

Viši sud u Londonu jučer je iz pritvora pustio ratnog člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića uz jamčevinu od 300.000 funti te stroge mjere nadzora. U međuvremenu se očekuje odluka nadležnoga suda koji će odlučiti o zahtjevu srbijanskih vlasti za Ganićevo izručenje Srbiji.

Ganić je uhićen u Londonu na zahtjev srbijanskih vlasti koje ga terete za ratne zločine počinjene nad pripadnicima JNA na početku rata u središtu Sarajeva.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika