14.03.2010. / 13:47

Autor: Hina

Nova nuklearka u Krškom mogla bi grijati i Ljubljanu

Novi nuklearni blok imao bi snagu 1600 megavata, a godišnje bi proizveo od 8 do 12 milijardi kilovatsati električne energije, bez negativnih učinaka na okoliš, tvrdi Špiler

Nuklearna elektrana KrškoNuklearna elektrana KrškoOdluka o gradnji novog bloka nuklearke u Krškom, bude li donesena, mogla bi riješiti i pitanje grijanja većih slovenskih gradova, rekao je jedan od čelnika kompanije GEN energija, javlja u nedjelju agencija STA.

"Novi nuklearni reaktor na laku vodu treće generacije omogućio bi veću ekonomičnost, pa i korištenje toplinske energije za Krško, Brežice i Novo Mesto, a dugoročno i za Ljubljanu", izjavio je za Slovensku tiskovnu agenciju STA Jože Špiler iz sektora za investicije kompanije GEN energija koja planira gradnju novog bloka nuklearke.

Novi nuklearni blok imao bi snagu 1600 megavata, a godišnje bi proizveo od 8 do 12 milijardi kilovatsati električne energije, bez negativnih učinaka na okoliš, tvrdi Špiler.

Gradnja bi stajala od 3 do 5 milijardi eura.

Slovenski parlament ove godine trebao bi odlučivati hoće li novu nuklearku staviti u nacionalni energetski program.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika