14.03.2010. / 18:51

Autor: Hina

Rusi na lokalnim izborima iskazuju svoju potporu Putinu i Ujedinjenoj Rusiji

Na izborima se očekuje pobjeda Putinove Ujedinjene Rusije no pozornost je više usmjerena na pitanje koliko je glasova, ako jest, ta stranka izgubila zbog rastuće nezaposlenosti, niskih plaća i rasta cijena

Vladimir PutinVladimir PutinMilijuni Rusa su u nedjelju u velikom dijelu Rusije glasovali na lokalnim izborima koji se smatraju i važnim pokazateljem raspoloženja javnosti spram premijera Vladimira Putina i njegove stranke Ujedinjena Rusija.

Oko 32 milijuna Rusa pozvano je da na 31000 biračkih mjesta da svoj glas za oko 6200 javnih funkcija, rekli su dužnosnici izbornog povjerenstva.

Izborno povjerenstvo reklo je da glasovanje protječe bez teškoća ali su oporbene skupine uložile pritužbe zbog navodnih manipulacija glasačima od strana Putinovih sljedbenika, slično kao i u slučaju izbora za moskovsku gradsku skupštinu prošlog listopada.

Na izborima se očekuje pobjeda Putinove Ujedinjene Rusije no pozornost je više usmjerena na pitanje koliko je glasova, ako jest, ta stranka izgubila zbog rastuće nezaposlenosti, niskih plaća i rasta cijena.

Prvi precizniji rezultati ne očekuju se prije ponedjeljka.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika