15.03.2010. / 16:39

Autor: Hina

Zapadna obala: Izraelska vojska ranila desetero Palestinaca

"Primili smo desetero ranjenika, među kojima je dvoje pogođeno pravim metcima, jedan u trbuh, a drugi u vrat", rekao je Mohamed Ida, direktor bolnica u Ramali, u blizini Bir Zeita, kamo su ranjenici dovedeni

Nacionalova arhiva (Reuters)Nacionalova arhiva (Reuters)- Desetero palestinskih studenata ranjeno je u ponedjeljak na Zapadnoj obali, među kojima dvoje pravim metcima, u sukobu s izraelskim vojnicima pokraj nadzorne točke Atare, nedaleko od Bir Zeita, doznaje se od palestinskog medicinskog izvora.

"Primili smo desetero ranjenika, među kojima je dvoje pogođeno pravim metcima, jedan u trbuh, a drugi u vrat", rekao je Mohamed Ida, direktor bolnica u Ramali, u blizini Bir Zeita, kamo su ranjenici dovedeni.

Ida je dodao da je četvero studenata pogođeno gumenim metcima, a četveroma je liječnička pomoć pružena na licu mjesta, pošto su lakše ozlijeđeni u sukobu.

Izraelska vojska je pak objavila da je ranjeno četvero Palestinaca, ali nije potvrdila informaciju o pucnjavim pravim metcima.

Studenti koji su u skupinama po više desetaka došli sa sveučilišta u obližnjem Bir Zeitu, prosvjedovali su za "obranu istočnog Jeruzalema", s većinskim arapskim stanovništvom, koji je Izrael pripojio 1967. i gdje već nekoliko dana raste političko-vjerska napetost između Izraelaca i Palestinaca.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika