Objavljeno u Nacionalu br. 748, 2010-03-16

Autor: Berislav Jelinić

Vojna lobiranja: Krešimir Kašpar želi postati načelnik Glavnog stožera

Svoje lobiranje Kašpar je započeo nakon što bivši predsjednik Stipe Mesić nije potkraj svog mandata umjesto Josipa Lucića na čelo vojske uspio postaviti Darka Grdića

KREŠIMIR KAŠPAR služio
je Tuđmanu i Mesiću, a
odnedavno i JosipovićuKREŠIMIR KAŠPAR služio je Tuđmanu i Mesiću, a odnedavno i JosipovićuKrešimir Kašpar, pročelnik Vojnog kabineta u Uredu predsjednika Ive Josipovića, počeo je suptilno lobirati za funkciju načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, doznao je Nacional iz upućenih vojnih izvora. Kašpar je godinama zaposlen u Uredu predsjednika, služio je i Franji Tuđmanu i Stipi Mesiću, a njegovim uslugama nastavlja se koristiti i treći hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Kašpar ima čin general bojnika, a unatoč oskudnom ratnom i vojničkom iskustvu, ohrabrio se zbog dugogodišnjeg staža u Uredu predsjednika neformalno početi pokazivati ambicije postati prvim čovjekom hrvatskih oružanih snaga. Upućeni vojni izvori tvrde da će se Kašpar pokušati predstaviti kao poželjan kandidat zato što se pokazao prihvatljivim suradnikom svim dosadašnjim hrvatskim predsjednicima, iako su oni ideološki posve različite osobe.

Svoje lobiranje Kašpar je započeo nakon što bivši predsjednik Stipe Mesić nije potkraj svog mandata umjesto Josipa Lucića na čelo vojske uspio postaviti Darka Grdića. Otad se špekulira o novoj raspodjeli ključnih vojnih funkcija, pa su se počele pojavljivati i razne neočekivane amibicije, poput Kašparove.

Vezane vijesti

Vojnici uz plaću dobivali i naknadu HZMO-a?

Vojnici uz plaću dobivali i naknadu HZMO-a?

Na sjednici saborskog Odbora za obranu, zamjenica ministra obrane Višnja Tafra otkrila je kako se u Hrvatskoj vojsci nalazi 31 djelatna vojna osoba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika