16.03.2010. / 09:31

Autor: Martina Čizmić

Ruski milijarder bacio oko na hollywoodski studio MGM

MGM zbog trenutne situacije na tržištu vjerojatno neće postići cijenu veću od 1,5 milijardi dolara

MGM je jedan od najstarijih hollywoodskih studijaMGM je jedan od najstarijih hollywoodskih studijaRuski poduzetnik Len Blavatnik koji je suvlasnik nekoliko velikih medijskih kuća, poput britanske podružnice producentske kuće Mela Gibsona Icona, te Top-up TV-a, britanskog dijela Warner Musica, u razgovoru za Financial Times otkrio je svoju skrivenu želju. On naime želi proširiti svoje medijsko carstvo i na Hollywood.

Točnije, zanima ga jedan od najstarijih filmskih studija Metro-Goldwyn-Mayer. Blavatnik je za Financial Times rekao kako bi, po njegovom mišljenju, filmski studio bio 'dobra podloga za proširenje posla'.

"Uz pravu cijenu, to je izvrsno ulaganje", rekao je Blavatnik.

MGM, trenutno u vlasništvu Sony na prodaju je već nekoliko mjeseci, ali zbog nepovoljne gospodarske situacije u svijetu ne očekuje se da će postići visoku cijenu. Službeni rok za predaju ponuda istekao je krajem prošlog tjedna, a poznavatelji situacije ističu kako cijena neće prijeći 1,5 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Izgubljeni kompas japanskih pionira

Izgubljeni kompas japanskih pionira

Bilance ovih elektronskih koncerna koji su nekad bilježili rekordnu dobit, danas se čitaju kao romani strave i užasa: Panasonic računa s gubitkom od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika