17.03.2010. / 11:11

Autor: Nacionalova redakcija

Prosvjednici prolili krv ispred doma tajlandskog premijera

"Svaki Tajlanđanin želi dati krv za demokraciju,"rekao je Natthawut Saikua, vođa crvenokošuljaša koji su uspjeli okupiti 100 000 nezadovoljnih građana Tajlanda koji smatraju kako je vlada nelegalnim putem došla na vlast

Prosvjednici su prolili 300 000 kubičnih centimetara krvi ispred premijerove rezidencije (Reuters)Prosvjednici su prolili 300 000 kubičnih centimetara krvi ispred premijerove rezidencije (Reuters)Vođe grupe crvenih košulja odlučili su na simboličan način manifestirati svoje nezadovoljstvo odlukama premijera Abhisita Vejajjive prolijevanjem krvi ispred njegove rezidencije u Bangkoku.

Iako su se očekivali sukobi, osiguranje je dozvolilo nekolicini demonstranata da proliju 300 000 kubičnih centimetara krvi iz plastičnih vrećica na vrata zgrade vlade a kasnije i na sjedište demokratske stranke. Prosvjednici su na kontroverzan način zatražili ostavku premijera i stali iza svoje odluke četvrtog dana masovnih prosvjeda, piše BBC.

"Svaki Tajlanđanin želi dati krv za demokraciju," rekao je Natthawut Saikua, vođa crvenokošuljaša koji su uspjeli okupiti 100 000 nezadovoljnih građana Tajlanda koji smatraju kako je vlada nelegalnim putem došla na vlast.

Obavještajne službe izvijestile su vladu kako je moguće da pripadnici crvenih košulja koriste nasilje u prosvjedima, no vođe prosvjeda i vlada inzistiraju na mirnim prosvjedima. Najavljene su i slične akcije ispred zgrada stranih ambasada.

Premijer Abhisit kao ni članovi obitelji nisu bili u svom domu kada se incident dogodio, a trenutno borave u vojnoj bazi. Abhisit je odbio dati ostavku i najaviti nove izbore.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika