17.03.2010. / 12:27

Autor: Hina

Video: Društvena mreža otkrila mafijaša: Policija našla 'Scarfacea' na Facebooku

Uhićeni muškarac koristi se pseudonimom 'Scarface' nadajući se popularnosti Al Pacina iz istovremenog filmskog hita. Kubanska, talijanska ili gruzijska mafija umrežavanjem i modernizacijom za sada je samo uspjela napuniti zatvore diljem svijeta

Pasquale Manfredi (Foto:Reppublica.it)Pasquale Manfredi (Foto:Reppublica.it)Talijanska policija je koristila socijalnu mrežu Facebook kako bi ušla u trag i uhitila jednog od 100 najtraženijih pripadnika mafije. Do potrebnih informacija policija je došla istraživajući kontakate i profile suradnika koji su na kraju doveli do 33-godišnjeg Pasquala Manfredija. Uhićen je prilikom bijega s krova kompleksa stanova u gradu Crotone.

Manfredi je optužen da je jedan od vođa mafijaške grupe Ndrangheta iz pokrajini Calabrije a policija ga smatra odgovornim za ubojstvo člana suparničkog klana prijenosnim bacačem raketa. Sumnjiči ga se i za preprodaju droge, posjedovanje ilegalnog oružja te ostale nezakonite poslovanje mafije, prenosi BBC.

Uhićeni muškarac koristi se pseudonimom 'Scarface' nadajući se popularnosti Al Pacina iz istovremenog filmskog hita. Kubanska, talijanska ili gruzijska mafija umrežavanjem i modernizacijom za sada je samo uspjela napuniti zatvore diljem svijeta.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika