18.03.2010. / 16:07

Autor: Hina

Pahor se ne predaje: 'Učinit ću sve potrebno za uspjeh konferencije'

"Želimo da konferencija u subotu bude uspješna, a suočeni smo s brojnim problemima koje drugi dosad nisu uspjeli nadmašiti", rekao je Pahor dodajući da je pokušaj Slovenije i Hrvatske, koje zajedno organiziraju konferenciju, "iskren"

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor rekao je u četvrtak da će učiniti sve što bude potrebno za uspjeh konferencije, potvrdivši da će danas poslijepodne, u okviru priprema za subotnju konferenciju o zapadnom Balkanu, otputovati u Bruxelles.

Pahor je na konferenciji za novinare održanoj u Ljubljani u stanci sjednice vlade potvrdio da je u srijedu bio u Beogradu i razgovarao sa srbijanskim predsjednikom Tadićem, ne navodeći pojedinosti.

Rekavši da će učiniti sve što bude potrebno za uspjeh konferencije, Pahor je naglasio da uspjeh ne ovisi samo o jednome, nego da se mora učiniti sve kako bi to bio zajednički uspjeh.

"Želimo da konferencija u subotu bude uspješna, a suočeni smo s brojnim problemima koje drugi dosad nisu uspjeli nadmašiti", rekao je Pahor dodajući da je pokušaj Slovenije i Hrvatske, koje zajedno organiziraju konferenciju, "iskren".

Slovenski premijer je uoči odlaska u Bruxelles naglasio da su odnosi na zapadnom Balkanu i slovenski problem. "Mi želimo mir, sigurnost i stabilnost u regiji i želimo biti suodgovorni, koliko je to u našoj moći", rekao je dodajući da Slovenija za taj pokušaj ima i potporu međunarodne zajednice.

Pahor bi se u Bruxellesu trebao sastati s predsjednikom Europskoga vijeća Hermanom Van Rompuyem koji je pozvan na subotnju konferenciju.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika