19.03.2010. / 08:07

Autor: Martina Čizmić

Tadić ljut na Pahora: Nismo se tako dogovorili u Ptuju

Srbijanski predsjednik još nije službeno ni potvrdio ni otkazao svoj dolazak na Brdo kod Kranja, a dobro obaviješteni izvori ističu kako će to učiniti danas nakon što se javnosti obrati slovenski premijer Borut Pahor

Tadić čeka Pahorovo obraćanje javnostiTadić čeka Pahorovo obraćanje javnostiSlovenskom premijeru Borutu Pahoru vrijeme polako ističe, a on još uvijek nema potvrdu sudjelovanja najvažnijeg gosta na konferenciji o Zapadnom Balkanu. Onu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića.

Iako su se prije 14 dana na susretu u Ptuju veoma srdačno pozdravili, čini se kako su odnosi među dvojicom čelnika zahladili. Iznenadni posjet Pahora Beogradu u srijedu uveče dao je naslutiti da stvari ne teku onako kako su to Pahor i hrvatska premijerka Jadranka Kosor zamislili.

"Premijer Pahor je na privatnom posjetu Beogradu razgovarao sa Tadićem, ali ga nije uspio uvjeriti da dođe na konferenciju", rekao je visoki srbijanski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Tadić postavio granice koje ne namjerava pomicati

Srbijanski mediji pozivaju se na izvore bliske Tadiću prema kojima je srbijanski predsjednik veoma ljut na svoje kolege, Pahora i Jadranku Kosor, jer 'pokušavaju pregaziti načela na kojima je bio prihvaćen dogovor o konferenciji' - sudjelovanje Srbije ovisi o tome kako će biti predstavljeno Kosovo.

"Ukoliko se konferencija bude odvijala bez sudjelovanja Srbije, nitko nas nema pravo optuživati, jer smo mi svoja stajališta jasno rekli već na samom početku i već su tada znali uvjete pod kojima će Srbija sudjelovati. Zato je nevjerojatno i da tako kažem neprihvatljivo, da neki međunarodni povjerenici pokušavaju Srbiji dati lekciju o tome što moramo učiniti u takvom slučaju", izjavio je u Beogradu Tadić.

Podsjetimo, iako to nikada nisu službeno priznali, prema neslužbenim informacijama u Ptuju je dogovoreno da će sudionici na konferenciji biti predstavljeni samo imenima, a ne i titulama, čime bi se izbjeglo spominjanje Kosova kao neovisne države. No, isto tako, ostavljeno je Tadiću da odluči hoće li sudjelovati ili ne.

Srbijanski predsjednik još nije službeno ni potvrdio ni otkazao svoj dolazak na Brdo kod Kranja, a dobro obaviješteni izvori ističu kako će to učiniti danas nakon što se javnosti obrati slovenski premijer Borut Pahor. Iz izvora bliskih organizaciji konferencije ipak se doznaje kako će konferencija biti održana, sa ili bez predsjednika Tadića, no da se njena svrha gubi ukoliko Srbija odbije sudjelovati.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
30/6/05

astajcic, 19.03.10. 13:01

Pahor: Boris, Borut kliče, prihajaj na konferencijo v Kranj

Tadić: Slušaj, bre, janez: neću da dolazim jer ćete ti ona Jadranka samo da se smeškate jedan drugom i da se pipkate ispod stola. Dosta mi je, bre, vaše švaleracije!

Pahor: Ne bodi ljubosumen, Jadranka je, ampak, izbrala mene.

Tadić: Kako da ne budem ljubomoran. Proglasiše me najlepšim političarem u regiji, a ti mi pokupi sve ženske!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika