22.03.2010. / 17:01

Autor: Hina

Predsjedništvo BiH ne može se dogovoriti o slanju vojnika u Afganistan

Predsjedništvo BiH kao vrhovni zapovjednik oružanih snaga te zemlje ima ovlasti donijeti konačnu odluku o angažiranju vojske pa tako i o slanju postrojbe u sastav ISAF-a

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBosna i Hercegovina spremna je poslati u misiju NATO-a u Afganistan (ISAF) postrojbu jačine oko stotitnu ljudi, no konačne odluke o tome još nema jer se članovi predsjedništva BiH ne mogu dogovoriti u okviru čijeg kontigenta bi ona djelovala, izjavio je u ponedjeljak srpski član bosanskohercegovačkog državnog vrha Nebojša Radmanović.

"O tome smo i danas raspravljali, no postoje različita mišljenja o tome u koji kontigent poslati naših stotinu vojnika", kazao je Radmanović novinarima nakon redovite sjednice predsjedništva BiH održane u Sarajevu.

Predsjedništvo BiH kao vrhovni zapovjednik oružanih snaga te zemlje ima ovlasti donijeti konačnu odluku o angažiranju vojske pa tako i o slanju postrojbe u sastav ISAF-a.

Ponudu da osiguraju logističku potporu bosanskohercegovačkoj vojnoj postrojbi ranije su dali njemački, turski i danski kontigent u sastavu ISAF-a.

Predsjedništvo BiH ranije ovog mjeseca donijelo je odluku o slanju u Afganistan deset vojnih instruktora koji bi se ondje pridružili desetorici časnika koji su već ranije raspoređeni pri različitim stožerima unutar misije ISAF.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika