23.03.2010. / 08:07

Autor: Hina

Španjolci najavljuju: Na idućem summitu EU-Balkan bit će i Srbija i Kosovo

Moratinos će vjerojatno imati i teškoća u odnosima s predstavnicima Kosova jer je Španjolska jedna od samo pet zemalja EU-a koje nisu priznale Kosovo kao neovisnu državu, navodi njemačka agencija DPA

Miguel Angel Moratinos, ministar vanjskih poslova ŠpanjolskeMiguel Angel Moratinos, ministar vanjskih poslova ŠpanjolskeNa idućem skupu čelnika Europske unije i zemalja zapadnog Balkana bit će i Srbija i Kosovo, rekao je u ponedjeljak Miguel Angel Moratinos, ministar vanjskih poslova Španjolske koja predsjeda EU-om.

"Mislim da ćemo uspjeti u tome da svi budu nazočni, poštujući sve osjetljive odnose i međunarodni legalitet", rekao je Miguel Angel Moratinos u Bruxellesu na marginama sastanka s njegovim kolegama iz EU-a.

Španjolsko predsjedništvo EU-a planira održati sastanak zemalja regije u Sarajevu krajem svibnja ili početkom lipnja. "Još moramo odrediti konačni datum", rekao je Moratinos.

On nije podrobnije rekao kako planira prevladati organizacijske teškoće koje proizlaze iz spora Srbije i Kosova. Srbija ne želi sudjelovati na konferencijama na kojima je Kosovo predstavljeno kao neovisna država.

Moratinos će vjerojatno imati i teškoća u odnosima s predstavnicima Kosova jer je Španjolska jedna od samo pet zemalja EU-a koje nisu priznale Kosovo kao neovisnu državu, navodi njemačka agencija DPA.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika