23.03.2010. / 12:45

Autor: Martina Čizmić

Ted Turner širi svoje carstvo: Nudi 1,5 milijardu dolara u gotovini za MGM

Prema ranijim informacijama, ponude za MGM dali su ruski medijski magnat Len Blavatnik te kanadski LIons Gate, no nije poznato koliko su oni ponudili za studio

Time Warner u svom portfelju već ima CNN, Warner Bros i TimeTime Warner u svom portfelju već ima CNN, Warner Bros i TimeAmerički medijski magnat, Ted Turner, mogao bi uskoro pod svoje okrilje dovesti još jedan filmski studio. Osim Warner Brosa koji je već dio njegove medijske kuće Time Warner, Turner je zainteresiran i za kupovinu Metro-Goldwyn-Mayera, filmskog studija koji je ovih dana pobudio zanimanje velikih investitora iz cijelog svijeta.

Rok za predaju ponuda za MGM istekao je u petak, a iako u studiju nisu željeli reći tko je točno predao koliku ponudu, priznali su da su zaprimili tri ponude u rasponu od 1,2 do 1,5 miilijardi dolara.

Prema ranijim informacijama, ponude za MGM dali su ruski medijski magnat Len Blavatnik te kanadski LIons Gate, no nije poznato koliko su oni ponudili za studio.

MGM je opterećen dugom od 3,7 milijardi dolara, a ponude od 1,5 milijardi dolara vjerovnike su barem malo primirile i dale im nadu da će ipak moći naplatiti svoja potraživanja. Studio je već ranije zatražio odgodu plaćanja dugova do kraja ožujka, a nadaju se i da će prodajom uspjeti otplatiti barem dio kredita ne bi li tako dobili još na vremenu.

Podsjetimo, MGM drži prava za filmove o Jamesu Bondu, a uznapredovali razvoj filma Hobbit također je privukao zanimanje investitora.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika