24.03.2010. / 11:44

Autor: Hina

TUI Travel: Snažan rast potražnje za putovanjima

"Ohrabreni smo aktualnim trendom snažne prodaje i uvjereni da ćemo, s približavanjem ljetne sezone, nastaviti bilježiti snažnu potražnju i povratak nekadašnjim obrascima turističkih rezervacija", stoji u priopćenju te kompanije

Michael FrenzelMichael FrenzelNajveći europski turoperator TUI Travel ustvrdio je u srijedu da je potražnja za putovanjima snažno porasla, ukazujući na prodanu većinu zimskih turističkih aranžmana i veći broj predbilježbi za ljetne aranžmane u odnosu na prošlu godinu.

"Ohrabreni smo aktualnim trendom snažne prodaje i uvjereni da ćemo, s približavanjem ljetne sezone, nastaviti bilježiti snažnu potražnju i povratak nekadašnjim obrascima turističkih rezervacija", stoji u priopćenju te kompanije.

Od prvog veljače do 14. ožujka kompanija je u Velikoj Britaniji ubilježila tri posto više turističkih rezervacija nego u istome razdoblju godine ranije.

U Njemačkoj je također zabilježen oporavak u šest tjedana do 14. ožujka, uz četiri posto manje rezervacija na godišnjoj razini, nasuprot minusu od osam posto u prethodnom šestotjednom razdoblju zaključno s krajem siječnja.

Prosječne prodajne cijene u Velikoj Britaniji porasle su devet posto na godišnjoj razini, priopćeno je nadalje iz te grupacije.

"Sukladno tome mi smo i dalje dobro pozicionirani da ispunimo očekivanja uprave kompanije za godinu koja završava 30. rujna 2010.", ističe TUI.

Nakon tog priopćenja dionice TUI Travela skočile su na Londonskoj burzi čak 3,2 posto, na novu najvišu razinu otkad je ta grupacija oformljena kroz povezivanje TUI AG-ovog turističkog dijela poslovanja i britanskog turoperatora First Choice u 2007.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika