25.03.2010. / 12:56

Autor: Nacionalova redakcija

Mesić: 'Objavljivanje privatnih SMS poruka Ive Pukanića je nedopustivo'

"Za mene je objavljivanje privatnih SMS poruka pokojnog Ive Pukanića nedopustivo. To je za svaku osudu", kazao je danas bivši predsjednik Stjepan Mesić

Stjepan MesićStjepan MesićNakon što je u izjavi za Jutarnji list predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić ocijenio da javna objava SMS poruka Ive Pukanića koje nisu povezane s njegovim ubojstvom opasan presedan koji zadire u ljudska prava, slično je Ostojić ponovio i na zatvorenoj sjednici tog odbora.

Osudi objava ovih poruka priključio se i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

"Za mene je objavljivanje privatnih SMS poruka pokojnog Ive Pukanića nedopustivo. To je za svaku osudu", kazao je danas bivši predsjednik Stjepan Mesić, prenosi Večernji list.

Ostojić je na sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kazao kako je nedopustivo da se u dokaznom materijalu našlo nešto što nema veze sa sudskim slučajem, a njegovo je mišljenje jednoglasno potvrdio i Odbor.

Napomenuo je kako je sudska praksa da se kod mjera tajnog prikupljanja podataka, kao u slučaju Pukanićeva mobitela, na sudu iznose samo dokazi povezani s kaznenim djelom, a da se zlouporabom te prakse samo "dodatno kažnjava žrtva".

Ostojić očekuje da će nadležne institucije, u prvom redu Državno odvjetništvo, utvrditi ima li u slučaju iznošenja u javnost privatnih poruka žrtve elemenata kaznenog djela.

"Jednoglasno smo zaključili da je ovo opasan presedan koji zadire u ljudska prava", rekao je Ostojić, dodavši da je Odbor spreman inicirati izmjene zakona koje bi onemogućile takvu praksu ubuduće.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika