25.03.2010. / 16:09

Autor: Martina Čizmić

Britanski političar: Raspad EU bio bi dobar za njene članice

On smatra kako bi Europljani bili puno sretniji kada bi ponovno nastupali kao svaka zemlja posebno, kada bi imali svatko svoju demokraciju i na svoj način upravljali gospodarstvima

Nigel Farage
Nigel Farage U trenutku kada se čelnici europskih država grčevito bore kako bi održali stabilnost eurozone, a raspravlja se o ulasku Hrvatske i Islanda u Europsku uniju, neki smatraju kako bi bilo bolje da EU jednostavno prestane postojati.

"Europa kao kontinent bi bila mnogo sretnija kada bi se Europska unija raspala", smatra britanski političar Nigel Farage.

"Ako pogledate u povijesti, demokracija je bila najljepši mehanizam za sprječavanje nasilja među ljudima. Ukoliko ukinete demokraciju, ostaje vam direktna reakcija i mogućnost nasilja", smatra Farage koji je inače član Europskog parlament.

On smatra kako bi Europljani bili puno sretniji kada bi ponovno nastupali kao svaka zemlja posebno, kada bi imali svatko svoju demokraciju i na svoj način upravljali gospodarstvima.

"U tome slučaju bi trgovali i surađivali zajedno i pokušavali biti u dobrosusjedskim odnosima. Za mene je to puno bolja solucija nego ova ideja centraliziranih institucija", smatra Farage te dodaje kako bi po njegovom mišljenju propast eura dobro došao europskim gospodarstvima.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
20/2/10

nulajedan, 25.03.10. 18:23

Da ovo netko danas u Hrvatskoj kaže bio bi optužen za ustaštvo,da je neobrazovan, da nije "urban", da ne poznaje europske vrijednosti itd., ali ipak ajmo vidjeti šta nam ta unija nudi sve dok to podrazumijeva bijeg sa Balkana pa kud puklo da puklo


registracija
4/1/09

miroljubiv, 25.03.10. 19:28

Država Hrvatska ulazi u tzv."treći brak" sa susjedima i pitanjem je li joj treći "da" uopće potreban.kuma Jadranka misli da je,a i šiša nas sve u lijepoj našoj,odudara od prosjeka,s kim i do kuda,a mi zamorčići bi trebali "kud svi Turci,tud i mali Mujo"...Čim Englezi izjavljuju ovakve stvari,to treba shvatiti jako,jako ozbiljno.ne može se "vanjski" spojiti,što nema nikakvu unutarnju osnovu,a ta "ujedinjena" EU samo je paravan i utopija pravom jedinstvu koje će doći kad se ovaj najavljeni raspad zaista i desi,sa eurom i žiteljima ovog kontinenta.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika