31.03.2010. / 13:07

Autor: Sandra Županić

U Zadru predstavljena Top stipendija za top studente 2010.

Zadarski dobitnici ove najveće stipendije u Hrvatskoj istaknuli su da im je Top stipendija pomogla kao referenca u traženju posla ili dobivanju stipendija u drugim zemljma

Sudionici okruglog stola na predstavljanju Top stipendije u Zadru (Foto:I.Šoban)Sudionici okruglog stola na predstavljanju Top stipendije u Zadru (Foto:I.Šoban)Na Sveučilištu u Zadru danas je održano predstavljanje akcije Top stipendija za top studente. Top stipendiju prije devet godina pokrenuo je tjednik Nacional, a cilj je stipendijom koja iznosi ukupno 40 000 kuna nagraditi 30 ponajboljih studenata sa svih sveučilišta u Hrvatskoj. Ovogodišnji partneri Top stipendije su renomirane kompanije INA, Vipnet, Erste Card Club, Hrvatska poštanska banke, Janaf, Turisthotel i Tankerska plovidba koje su osigurale stipendijski fond od 1,2 milijuna kuna.

Ove godine predstavljanje Top stipendije održava se u vidu okruglog stola s temom "S faksa na posao ili burzu", a cilj je raspravljati o tome koliko se izvrsnost studenata uzima u obzir kod zapošljavanja netom nakon diplomiranja, s kakvim se problemima studenti suočavaju kod traženja zaposlenja, produciraju li Sveučilišta višak kadrova, koliki je prosječan broj godina studiranja na svakom od Sveučilišta te koliko dugo studenti čekaju na prvo zaposlenje.

Top stipendija kao preporuka u traženju posla ili dobivanju stipendije

Zadarski dobitnici ove najveće stipendije u Hrvatskoj istaknuli su da im je Top stipendija pomogla kao referenca u traženju posla ili dobivanju stipendija u drugim zemljma.

"Nisam imala problema pri traženju posla nakon studija jer sam karijeru nastavila na fakultetu. I u budućnosti se vidim tamo, a ako bude prilike nadam se usavršavanju u inozemstvu. Top stipendija je dodatna potvrda izvrsnosti", istaknula je dobitnica Top stipendije 2004. Sanja Škifić.

Prorektorica Sveučilišta u Zadru Ana Proroković i zadarski dogradonačelnik Dražen Gurgurović istaknuli su da odlično surađuju na poboljšanju uvjeta studiranja i zapošljavanja mladih u Zadru.

U raspravi su sudjelovali predstavnici partenera Top stipendije - Igor Bilić, kadrovski direktor Turisthotela, i Ivana Kovačević Vukas iz INA-e koji su predstavili načine na koji njihove kompanije zapošljavaju mlade, obrazovane ljude.

Sandra Vukić, sa zadarskog Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, rekla je da je na području županije nezaposleno šest posto visoobrazovanih te se taj broj nije znatnije povećao u vrijeme krize.

Vezane vijesti

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Samo su četiri dana ostala do početka Metalfesta Hrvatska 2012, festivala koji će po mnogo čemu biti poseban. Uz to što je prvi, povijesni Open air… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika