31.03.2010. / 14:54

Autor: Hina

Pozitivne reakcije EU-a: Srbijanska deklaracija o Srebrenici 'važan korak naprijed'

Srpsko izglasavanje Deklaracije o osudi zločina u Srebrenici 1995. je "važan korak koji omogućuje Srbiji i njezinim susjedima odlučan angažman na zajedničkoj europskoj budućnosti", rekao je francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner

Francuski ministar vanjskih poslova Bernard KouchnerFrancuski ministar vanjskih poslova Bernard KouchnerEuropska unija je u srijedu pozdravila usvajanje deklaracije o Srebrenici u srbijanskom parlamentu kao "važan korak naprijed" za Srbiju i cijelu regiju.

"Pozdravljamo usvajanje deklaracije. To je važan korak naprijed za Srbiju i cijelu regiju", rekao je Lutz Guellner, glasnovornik visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku.

Srbijanski parlament u srijedu rano ujutro usvojio je Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici i njome izrazio sućut i ispriku obiteljima žrtava.

U dokumentu se navodi da Skupština Srbije najoštrije osuđuje zločin izvršen nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice u srpnju 1995. kako je to utvrđeno presudom Međunarodnog suda pravde (ICJ). Međutim, u deklaraciji zločin nije nazvan genocidom.

Deklaraciju o Srebrenici pozdravila je i Francuska.

Srpsko izglasavanje Deklaracije o osudi zločina u Srebrenici 1995. je "važan korak koji omogućuje Srbiji i njezinim susjedima odlučan angažman na zajedničkoj europskoj budućnosti", rekao je francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner.

"Francuska izražava zadovoljstvo ovom suradnjom Srbije s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju", dodaje se u priopćenju ministra. "Ta suradnja je bitna kako genocid počinjen u Srebrenici ne bi ostao nekažnjen".

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
25/12/09

dragan73, 31.03.10. 16:35

...e da vidmo hoceli se neko zabrinuti zbog zlocina ucinjenih nad srbima i oceli ih ko osuditi drage komsije....


registracija
11/1/10

fluid, 31.03.10. 17:36

Dragane 73.Napiješ se svjestan da ćeš razbiti auto ako voziš pijan.No ti svejedno to učiniš i zaista ti se dogodi tragedija.Tko je kriv i tko bi trebao platiti tvoju glupost?Zar morate pokazivati koliko vam je pamet kratka celeom svetu ili pak mislite(pogrešno naravno) da je "ceo svet"kratke pameti?Može li se što promijeniti u vašim glavama ili ste to prepustili prirodnoj selekciji i evoluciji?Ako je tako dakle ostajete problem cijelog svijeta još puno eona.Jer evolucija stvarno traje milijarde godina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika