12.04.2010. / 22:11

Autor: Ana Smrečki

Prve žrtve novog-starog zakona: Ministar Čobanković popušio kaznu od 1000 kuna

Reagirao je i resorni ministar Milinović, koji je na upit novinara da komentira kršenje zakona svog kolege iz Vlade poručio da će provjeriti o čemu se radi, istaknuvši da će Čobanković snositi sankcije kao i svi ostali koji puše u javnom prostoru

Čobanković je poznat kao okorjeli pušač, a neslužbeno se doznaje da se već duže vrijeme pokušava riješiti cigaretaČobanković je poznat kao okorjeli pušač, a neslužbeno se doznaje da se već duže vrijeme pokušava riješiti cigaretaI dok se pušači u Hrvatskoj još uvijek navikavaju na novi-stari Zakon o ograničenju uporabe duhanskog dima u kafićima i restoranima, državni proračun polako se puni prvima kaznama zbog njegovog kršenja. Inspekcija ministarstva zdravstva od subote je naplatila već 22 kazne, a kaznu bi uskoro mogao platiti i ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Večernji list, naime piše kako je na sastanku u Osijeku koji se održavao u javnom prostoru zapalio cigaretu. Zbog osjetljivosti sastanka na kojem se rješavala sudbina posrnule šećerane Kandit Premijer, ostali sudionici, nepušači nisu ni primijetili da se u zatvorenoj prostoriji proširio miris duhanskog dima.

'Ako sam pogriješio, platit ću kaznu'

Oni koji su ovisni o nikotinu ubrzo su se pridružili ministru, a na stol su uskoro stigle i pepeljare. Iako je cijeli događaj bio zatvoren za javnost, fotoreporteri su ipak uspjeli ovjekovječiti cijeli događaj. Novinari su naknadno upozorili Čobankovića na Zakon o zabrani pušenja, na što je on uzvratio da će 'platiti kaznu, ako je pogriješio'. To znači da će ministar poljoprivrede morati posegnuti u svoj novčanik, koji će mu ostati tanji za 1000 kuna koliko iznosi kazna za pušenje u javnom prostoru.

Milinović ne brani kolegu iz Vlade

Reagirao je i resorni ministar Milinović, koji je na upit novinara da komentira kršenje zakona svog kolege iz Vlade poručio da će provjeriti o čemu se radi, istaknuvši da će Čobanković snositi sankcije kao i svi ostali koji puše u javnom prostoru. Inače, Čobanković je poznat kao okorjeli pušač, a neslužbeno se doznaje da se već duže vrijeme pokušava riješiti cigareta.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

registracija
31/3/08

burek, 12.04.10. 22:59

A jadan, kako će skrpati kraj s krajem sa 1000 kuna manje u džepu.

Baš mi ga je žao...


registracija
2/12/09

gromco, 13.04.10. 07:44

jebesh tcobankovitca... pitanje je dali tce i vlasnik prostora platiti min 30soma kn kaznu kolko je propisano za trg drushtva, takodjer i odgovorna osoba u pravnoj osobi do 5 soma kn. soma kn za tcobankovitca je mala beba. bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika