13.04.2010. / 10:53

Autor: Nacionalova redakcija

Gavrilović preotima Todoriću monopol nad hrvatskim McDonald'som

Đuro Gavrilović preuzeo je licencu nad hrvatskim McDonald'som, i time preoteo velikog potrošača svom najvećem tržišnom konkurentu u mesnom segmentu, PIK-u Vrbovec Ivice Todorića.

Đuro GavrilovićĐuro Gavrilović16 restorana McDonald'sa u Hrvatskoj prenijelo se u Developmental License strukturu početkom travnja ove godine, a nositelji DL strukture koji su preuzeli upravljanje McDonald'sovim brendom u Hrvatskoj su poduzetnik Đuro Gavrilović i bivši direktor McDonald'sove operative u Hrvatskoj Robert Kujundžić, piše tportal.

Na taj način ne samo da je Gavrilović proširio svoje obiteljsko industrijsko carstvo, već je ovdašnjem najvećem tržišnom konkurentu u mesnom segmentu, PIK-u Vrbovec Ivice Todorića, preoteo velikog potrošača.

Da se PIK-Vrbovec ponosio svojom suradnjom s McDonald'som pokazuje i njihova internetska stranica na kojoj piše - 'Potvrda kvalitete PIK-ovih proizvoda dugogodišnja je suradnja s inozemnim partnerom McDonald'som kojem je PIK jedini dobavljač u segmentu mesa za hamburgere.'

Inače, suradnja vrbovečkoga mesnog diva i američkog lanca brze hrane stasala je još prije Todorićeva preuzimanja.

Iz McDonald'sa pak kažu da su s PIK-om Vrbovec manje surađivali te da im je najveći dobavljač mesa ESCA Austrija koja je na svjetskoj razini jedan od glavnih partnera korporacije McDonald's.

Upućeni u stanje na tržištu, s druge strane, potvrđuju da je Gavrilović, neovisno o svim informacijama o dosadašnjim dobavljačima, petrinjskoj mesnoj industriji otvorio ulaz u kuhinje 16 McDonald'sovih restorana u Hrvatskoj. Budući da je tvrtka vlasnik i licencije za izvoz na tržište SAD-a, moguće je i da hamburgeri iz Petrinje krenu preko oceana.

Trenutno 16 McDonald'sovih restorana u Hrvatskoj poslužuje svakodnevno više od 20.000 gostiju, a sjedište kompanije je u Zagrebu. McDonald's je vodeći svjetski lanac restorana sa više od 32.000 restorana u više od 100 zemalja širom svijeta. Pritom je danas više od 50 od preko 100 tržišta u sustavu DL strukture. Samo u Europi posluje više od 6.700 restorana u 39 zemalja.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika