14.04.2010. / 19:16

Autor: Hina

Među desetak uhićenika u operaciji protiv ETA-e i 4 odvjetnika

Kako je napisao dnevnik El pais na internetskoj stranici, privedene osobe osumjničene su da su prenosile poruke i zapovijedi vođa ETA-e uhićenim pripadnicima organizacije kako bi se sačuvalo njezino jedinstvo i disciplina

U policijskoj operaciji protiv separatističke baskijske organizacije ETA-e u srijedu je na sjeveru Baskije uhićeno desetak osoba, među kojima i četvorica odvjetnika, priopćili su sudski izvori.

Te su osobe bliske radikalnom baskijskom pokretu, a privedene su po nalogu španjolskoga protuterorističkoga suca Fernanda Grande-Marlaske zbog navodne "pripadnosti ili suradnje" s ETA-om, rekao je isti izvor.

Četvorica uhićenih odvjetnika, koji su branili pripadnike ETA-e, osumnjičeni su da su djelovali kao "agenti za vezu" između uhićenih pripadnika ETA-e i njezinih vođa.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova istaknuo je kako je riječ o velikoj i važnoj operaciji.

Kako je napisao dnevnik El pais na internetskoj stranici, privedene osobe osumjničene su da su prenosile poruke i zapovijedi vođa ETA-e uhićenim pripadnicima organizacije kako bi se sačuvalo njezino jedinstvo i disciplina.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika