16.04.2010. / 13:21

Autor: Boris Bilas

Napad na Josipovića: Kosor na sastanak pozvala četiri bivša premijera i Matu Granića

Kako saznajemo tema sastanka trebali bi biti odnosi između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a sve u svijetlu izjava koje je proteklih dana u susjednoj državi dao predsjednik Ivo Josipović

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor u petak poslijepodne u Vladi će se sastati s četiri bivša hrvatska premijera.

Prema informacijama koje je dobio Nacional.hr na sastanku u Banskim dvorima nazočit će četiri bivša predsjednika Vlade: Franjo Gregurić, Hrvoje Šarinić, Nikica Valentić i Zlatko Mateša, a na sastanku će biti i Mate Granić koji je bio potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova pod ova četiri premijera.

Dakle, na sastanku prema ovim informacijama neće biti prisutni prvi hrvatski premijer Stjepan Mesić, a neće biti ni prethodnik Jadranke Kosor Ivo Sanader.

Kako saznajemo tema sastanka trebali bi biti odnosi između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a sve u svijetlu izjava koje je proteklih dana u susjednoj državi dao predsjednik Ivo Josipović.Zanimljivo kako je samo nekoliko sati prije ovog sastanka predsjedništvo HDZ-a je poslalo priopćenje u kojem se oštro osuđuju Josipovićeve riječi u parlamentu BiH.

"Predsjedništvo HDZ duboko žali što, unatoč odredbama Ustava Republike Hrvatske, predsjednik Josipović nije svoje poruke o hrvatskoj politici prema BiH koordinirao s Vladom Republike Hrvatske", kaže se u priopćenju.

Predsjedništvo HDZ najoštrije je odbacilo dio govora predsjednika Josipovića u kojem se tvrdi da je Republika Hrvatska svojom politikom u devedesetim godinama doprinijela politici koja je "požnjela rat, smrt i sakaćenje stotina tisuća, milijuna raseljenih, uništena gospodarstva, uništene obitelji."

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 16.04.10. 13:39

Neka premijerka izađe iz tuđega stana, objavi registar branitelja, riješava recesiju u Hrvatskoj, nezaposlene, vanjski dug ..., u slobodno vrijeme može učiti engleski, smijala se Bandiću, koji barem govori francuski.
I ptice na grani znaju kakva je bila Tuđmanova politika prema BiH, i zbog toga se desio sukob Hrvata i Bošnjaka. To je ista ona politika koja je ubila Blaža Sliškovića, dokinula HOS u BiH u kojem je bilo uz Hrvate i 40% Bošnjaka. Smetao je Slišković Tuđmanu, Šušku i Bobanu i ostalim jebivhetrima, jer se borio za cjelovitu BiH.


registracija
8/7/09

bankar, 16.04.10. 13:56

hahahh koja glupača ovo je presmješno


registracija
9/8/09

vinko12, 16.04.10. 14:02

evo glupe stoke sitnog zuba na prekovremenom (bankar, djilkos i islicni). Dezuraju od nasih para


registracija
16/4/10

Eugenije, 16.04.10. 14:48

Od cijih para majmune HDZ-ovski!? Ti i tvoji ste paraziti esrte klase.


registracija
8/7/09

bankar, 16.04.10. 14:51

a baš majmun hdzovski malo je reći


registracija
6/10/09

pfefer, 16.04.10. 15:36

gdje su sad ti branitelji što šute zato treba objaviti spisak da se zna tko je u bosni branio hrvatsku da ga se može uhititi to je politika ovih crvendača


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika