16.04.2010. / 22:07

Autor: Ana Smrečki, Hina

Treći sastanak Josipović-Tadić: Tužba za genocid može se riješiti mimo suda

«Tužbe imaju smisla ako se sporovi ne mogu riješiti na drugi način, a vjerujem da se sporovi mogu riješiti dogovorima i razgovorima», poručio je naš predsjednik. S njim se složio srpski predsjednik Boris Tadić poručivši da pitanje tužbi može biti razriješeno mimo suda, ponovivši pritom da 'ni jedan zločin ne smije biti nerasvijetljen ili nekažnjen'

Predsjednici Josipović i Tadić sastali su se tri puta u samo mjesec danaPredsjednici Josipović i Tadić sastali su se tri puta u samo mjesec danaTreći sastanak u samo mjesec dana, dojučerašnjih rivala, predsjednika Josipovića i srpskog mu kolege Tadića u Bačkom Monoštoru prošao je u pomirljivim tonovima. Nakon što su se sastali u Opatiji, pa potom u Bruxellesu, ovaj je dvojac nakon trilateralnog susreta s mađarskim kolegom Lászlóm Sólyomom u Pečuhu, prešao granicu te je proveo večer u Vojvodini. Tom se prilikom ponovno otvorilo pitanje rješavanje tužbe za genocid. Josipović i Tadić su optimistični te se nadaju da će ona, umjesto na Međunarodnim sudom pravde u Haagu biti riješena dogovorom.

'Da se ne zaboravi'

«Tužbe imaju smisla ako se sporovi ne mogu riješiti na drugi način, a vjerujem da se sporovi mogu riješiti dogovorima i razgovorima», poručio je naš predsjednik. S njim se složio srpski predsjednik Boris Tadić poručivši da pitanje tužbi može biti razriješeno mimo suda, ponovivši pritom da 'ni jedan zločin ne smije biti nerasvijetljen ili nekažnjen'.

«Prava građana ne smiju biti dovedena u pitanje. I to je načelo koje uz međunarodno pravo moramo poštivati. Ipak konačnu odluku o povlačenju tužbi mogu donijeti vlade dviju zemalja, a nas dvojica smo pokretači takvoga razrješenja», poručio je Tadić.

Tadić u blindiranom vozilu

Nakon službenog dijela, dvojica predsjednika razgovarala su s predstavnicima hrvatske manjine iza zatvorenih vrata. Dvojica predsjednika u mjestu Bački Monoštar dočekani su pljeskom i ovacijama. Inače, većinu žitelja ovoga mjesta čine šokački Hrvati. U mjestu vladaju posebna ograničenja u prometu, ali i uobičajenoj kretnji građana, tako su primjerice lovci uoči susreta dvojice čelnika morali predati svoje oružje. Dodajmo još kako je prilikom službenog posjeta predsjednik Tadić putovao blindiranim vozilom, zbog posljednjih prijetnji crnogorskog narko miljea.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 17.04.10. 01:39

Ovo je najveca sramota u povujesti RH za sto mora odgovarati josipovic i sdp. Izjedacavanje i povlacenje RH tuzbe s namjestenom protu-tuzbom agresora (Srbije) i proglasavanje RH agresora u BiH, je izdaja svih stradalih i prezivjelih boraca koji su nas oslobodili srpske agresije, kao i postenih i domoljubivig gradjana.
HDZ treba traziti hitnu smjenu josipovica radi povrede ustava i politickog kriminala. Jadranka Kosor ima povijesnu duznost i mogucnost da postane pravi vodja i da ocisti RH od politickih i gospodarskih korupcija i kriminala.
Prikupljanje potpisa protiv smjene josipovica poceti ce u subotu 17 travnja u 10 sati na Jelacicevom trgu u Zg.


registracija
17/4/10

insajder1, 17.04.10. 15:57

Vinko,ako si domoljubiv idi se objesit ! :)


registracija
9/8/09

vinko12, 18.04.10. 02:17

insajderu, tko nas bre zavadi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika