19.04.2010. / 14:03

Autor: Hina

Beograd: U Srbiji uhvaćen Hrvat odgovoran za ubojstvo srpskog civila u Grubišnom Polju

Po podacima kojima, u suradnji sa srbijanskim MUP-om i srbijanskom obavještajnom agencijom BIA-om, raspolaže tužiteljstvo, osumnjičenik potječe iz kriminalne sredine i bio je pripadnik Legije stranaca

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaSrbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine podnijelo je istražnom sucu Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu zahtjev za istragu protiv hrvatskog državljanina i bivšeg pripadnika Zbora narodne garde (ZNG) V.M., osumnjičena da je u listopadu 1991. počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rastovcu u hrvatskoj općini Grubišnu Polju, objavilo je u ponedjeljak to tužiteljstvo.

V.M je, po kaznenoj prijavi, osumnjičen da je ubio jednu osobu srbijanske nacionalnosti tražeći u njezinoj kući oružje i sina oštećenika.

Na temelju naloga tužiteljstva za ratne zločine srbijanska policija je 18. travnja u Dimitrovgradu, na graničnom prijelazu s Bugarskom, uhitila osumnjičenika, kojega je u ponedjeljak prijepodne saslušao istražni sudac.

Po podacima kojima, u suradnji sa srbijanskim MUP-om i srbijanskom obavještajnom agencijom BIA-om, raspolaže tužiteljstvo, osumnjičenik potječe iz kriminalne sredine i bio je pripadnik Legije stranaca, a prije nego su izbili ratni sukobi, u Hrvatskoj je zbog ubojstava osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu, navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika