19.04.2010. / 15:09

Autor: Hina

TUI gubi 20 milijuna funti zbog paralize zračnog prometa

Turoperateri i zrakoplovne kompanije pokušavaju izboriti što skoriji nastavak letova

Michael FrenzelMichael FrenzelNajveći europski turoperator TUI Travel izvijestio je u ponedjeljak da je zbog zatvaranja većine europskih zračnih luka nakon pojave ogromnog oblaka prašine iz islandskog vulkana pretrpio gubitak koji trenutno doseže 20 milijuna funti.

Grupa u kojoj njemački TUI AG ima 43-postotni udio dodala je da će im se troškovi dnevno povećavati za pet do šest milijuna funti.

U nedjelju je TUI Travel objavio da se oko 100 tisuća putnika nije vratilo kući nakon praznika zbog zatvaranja aerodroma u sjevernoj Europi nakon erupcije vulkana na Islandu prošlog četvrtka.

Putnici ponovno bukiraju karte

"Najvažnija nam je sigurnost putnika i grupa pruža odgovarajuću pomoć svima koji zbog zatvaranja aerodroma nisu bili u mogućnosti vratiti se kući", izvijestio je u ponedjeljak TUI Travel.

Dodali su da je u Britaniji 90 posto putnika s kartama za put preko praznika odlučilo ponovno bukirati karte za kasniji datum.

Grupa je također izvijestila da surađuje s drugim turoperatorima i zrakoplovnim kompanijama kako bi od regulatornih vlasti i vlada izborili dozvolu za što skoriji nastavak letova.

Europski su dužnosnici rekli kako se nadaju da će polovica letova ponovno biti dostupna na kontinentu u ponedjeljak nakon petodnevne paralize zračnog prometa.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika